Puterea nebanuita a unui zambet

Un zambet este plin de putere. Zambetul poate schimba starea ta de spirit, sentimentele si chiar actiunile tale. 

Indiferent unde te aflii, pe unde calatoresti, cu cine te intalnesti, exista limbajul universal al zambetului.

putere zambet

Un simplu zambet iti poate aduce fericirea. Zambetul este contagios si poate fi raspnadit in jurul nostru.

Ne nastem zambid, fatul pare sa zambeasca inca din uter. Apoi, copii continua sa zambeasca. Bebelusii zambesc cel mai adesea in somn si la auzul vocii mamei.
In prezent, aproape 15 % dintre noi, zambim mai putin de 5 ori pe zi. Majoritatea dintre noi zambim de aproximativ 20 de ori pe zi. Copii au cea mai mare putere, ei zambesc de peste 400 de ori pe zi. Te-ai intrebat vreodata de ce zambesti mai mult cand esti in preajma unui copil? Zambetul este molipsitor.

Imitand zambetul alcuiva vom intelege daca este un zambet fals sau adevarat. Zambind in felul in care cealalta persoana a zambit, te ajuta sa-i intelegi sentimentele din acel moment.

zambet copiiCercetatorii britanici au descoperit ca un singur zambet poate avea asupra creierului efectul a 2000 de tablete de ciocolata. Se stie ca ciocolata este cea care furnizeaza stare de bine. Acelasi studiu a demonstrat ca un simplu zambet aduce satisfactia pe care o ai atunci cand primesti 25000 de dolari.

Zambetul te poate face mai sanatos. Acesta reduce nivelul hormonilor care provoaca stres, precum cortizon, adrenalina, dopamina, si creste nivelul hormonilor precum endorfina, reducand presiunea sanguina.

Zambetul te poate face mai atragator pentru ceilalti. Studiile au demostrat ca atunci cand zambesti nu pari doar mai agreabil mai gentil ci si mai competent.

Asa ca, ori de cate ori vrei ca fii mai atragator, mai competent, sa iti reduci nivelul de stres, sa iti imbunatatesti relatii cu oamenii din jur, sa te simti ca si cand ai mancat 2000 de ciocolate, dar fara caloriile aferente… ZAMBESTE!

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *