Invata sa traiesti in prezent

momentul-prezentIn mare masura linistea noastra interioara este determinata de puterea de a trai in prezent. Indiferent de ce s-a intamplat ieri sau anul trecut, ori de ce se va intampla sau nu maine, locul in care te afli intotdeauna este momentul prezent!

Fara indoiala multe dintre noi petrecem mult tip facandu-ne griji pentru o multime de lucruri. Permitem unor probleme trecute sau viitoare sa ne domine prezentul in asa masura, incat devenim nerabdatoare, frustrate, depresive si lipsite de speranta.
Astfel, fara sa constientizam ne amanam fericirea, multumirea, convingandu-ne adesea ca intr-o zi va fi mai bine decat in prezent. Insa o astfel de gandire se va repeta, si nu va veni „acea zi”.

John Lennon spunea: „Viata este ceea ce se intampla in timp ce ne facem alte planuri”.
Cand suntem ocupate cu „alte planuri” ne risipim viata. Alte evenimene trec pe langa noi, fara sa le bagam in seama, tupurile noastre isi ies din forma, iar visele noastre se pierd.

Prezentul este singurul timp pe care il avem, si de care suntem siguri ca il avem. Cand ne concentram asupra prezentului, ne alungam teama din minte. In fond, teama este preocuparea pentru evenimente ce ar putea avea loc in viitor. Ce mai buna modalitate de alungare a fricii este sa te concentrezi asupra momentului prezent.

Invata sa-ti concentrezi atentia asupra momentului prezent, aici si acum, iar rasplata nu va intarzia!

Vezi si cei 7 pasi pentru implinire personala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *