Cum sa ramai motivata la locul de munca

Te intrebi cum sa ramai motivata la locul de munca si cum sa reaprinzi pasiunea dintre tine si locul de munca? Cel mai important sfat este sa iti rezervi timp liber pentru tine.

Daca nu mai ai satisfactie la locul de munca, si nu iti mai place ceea ce faci, atunci opreste-te cateva secunde din munca ta si gandeste-te la ce te-a bucurat cand ai primit vestea primirii job-ului. Care au fost motivele pentru care ai ales acest loc de munca?

Dupa ce ti-ai raspuns la aceste intrebati, urmatoare sunt: In ce moment s-a schimbat job-ul tau, activitatea ta, si ce te nemultumeste in lagatura cu esta?

Raspunde-ti sincer la aceste intrebari pentru a vedea daca schimbara tine sau nu de tine, pentru a vedea noi oportunitati.

pozitiva la locul de munca - fetelestiu.ro

6 sfaturi pentru a ramane motivata la locul de munca, pentru a mentine fericirea la locul de munca.

1. Investeste in divertisment. Se pare ca avem tot mai putin timp pentru activitati de timp liber, pentru investitii personale. Daca ai si un copil pe langa job, e posibil sa fi uitat cum este sa ai timp liber, timp pentru fericire. Tipul liber serveste pentru a reduce stresul, si aduce aroma si culoare mai multa in viata ta. Asa ca… fa tot posibilul pentru a avea timpul tau liber, pentru a te detasa de munca zilnica. Timpul liber iti va reincarca beteriile si te vei intoarce la job mult mai bine dispusa.

2. Intareste-ti increderea in tine. Stima de sine este punctul de plecare pentru un bun profesionist. Stima de sine te ajuta sa diferentiezi criticile si unele comentarii gresite si sa nu iei totul personal.

3. Fii pozitiva! Este important sa ai umor si ganduri pozitive care motiveaza activitatea. Pesimistii infecteaza colegii si creeaza o stare generala de rau.

4. Fii organizata! Stabileste-ti obiective pentru locul de munca, respecta termenele limita si cultiva bunatatea. Sunt actiuni care fac diferenta.

5. Fa ceea ce iti place! Exista o zicala: „Fa ceea ce iti place si nu vei mai fi nevoit toata viata sa lucrezi”. Cu toate acestea, nu exista job-ul perfect. Exista si sarcini care nu iti plac in totalitate, dar priveste ansamblul si vezi daca iti place drumul pe care ti l-ai ales.

6. Gandeste-te sa pleci. Daca ai incercat toate sfaturile de mai sus, si in continuare job-ul tau este un chin pentru tine, atunci gandeste-te sa pleci. Gandeste-te bine! Vrei sa continuii in acest domeniu? Schimbare serviciului este ceea ce te-ar multumi?
Dupa ce ai raspunsul acestor intrebari, incepe cautarea unui loc de munca.

Urmand sfaturile de mai sus vei ramane motivat la locul de munca, iti vei imbunatati relatiile cu colegii si relatia cu tine.

Citeste si cele 10 lucruri de facut zilnic pentru o viata mai  buna

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *