Cum sa-i castigi pe oameni de partea ta

In celebra sa carte „Arta de a reusi in viata”, Dale Carnegie descopera 6 reguli pentru a-i castiga pe oameni de partea ta. Iata cum trebuie sa procedezi pentru a-ti face noi prieteni care sa te indrageasca:

prieteni noi

1. Preocupa-te sincer de cei din jurul tau, atat cat sa nu le tulburi viata, sa nu te bagi in viata lor, ci sa le oferi o relatie agreabila

2. Fii destins, sau macar da impresia ca esti destins. Zambeste! Zambetele leaga oameni.

3. Straduieste-te sa retii numele celuilalt. Straduieste-te atunci cand cunosti o persoana sa retii cel putin unul din cele doua nume, apoi sa te adresezi in functie de rapoartele existente, cu Domnul/Doamna alaturi de numele de familie, sau adreseaza-i-te chiar pe numele lui mic, daca ti se permite.

4. Invata sa fii preocupat de problemele pe care interlocutorul le are. Lasa-l sa vorbesca despre el si nu da semne de plictiseala.

5. Vorbeste-le interlocutorilor numai despre ceea ce ii intereseaza sau ceea ce i-ar putea interesa. Asa ii poti tine interesul treaz fata de persoana ta.

6. Fa tot posibilul ca atunci cand vobeste cu tine interlocutorul sa se simta bine, sa se simta intarit sufleteste dupa intalnirea voastra. Pentru nici un moment celalalt nu trebuie sa aiba impresia sa te bagi in viata lui, sau sa il lasi sa fie suspicios cu privire la acest lucru.

Vrei sa ii castigi pe oameni de partea ta? Pune in aplicare cele 6 reguli si prietenii iti vor zambi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *