Cum sa gandesti pozitiv dupa ce ai fost concediat

Sa fii concediat nu este usor. Insa, oricare ar fi forma de respingere, nu trebuie sa te ineci in negativism. Dupa ce ai fost anuntat ca ai fost concediat, ia-ti cateva minute, sau de ce nu zile, si calmeaza-te, incearca sa gandesti logic.

Furia inhiba gandirea corecta, asa ca, incearca sa ramai calm si pozitiv. Aceasta te va ajuta sa gasesti punctele tale slabe, sa le indrepti dar si sa actionezi pentru a te angaja din nou.

concedire

Iata cateva idei pentru a ramane pozitiv dupa ce ai fost concediat.

Pastreaza-ti deminitatea si familia aproape. Spune-le celor din familia ta ce s-a intamplat, si cere-le sa-ti dea un timp pentru a elabora un plan referitor la activitatea ta urmatoare, la finantele familiei. Este normal sa se ridice astfel de intrebari, dar asigura-i ca totul va fi bine.  Totul va fi bine!

Evita sa stai numai in casa si evita alimentele nesanatoase. Evita sa stai degeaba, fara sa faci ceva productiv. Nu te va ajuta psihic. Nu te simti jenata ca ai fost cencediata, nu iti evita prietenii si familia. Esti libera sa refuzi sa dai detalii cu privire la concediere. De asemenea raspandirea stirii ca nu mai ai un job te poate ajuta sa iti gasesti altul nou. Reteaua de prieteni te poate ajuta.
In perioada de dupa concediere incearca sa mananci sanatos. Unele alimente te pot ajuta la starea de bine, iti pot ridica nivelul de pozitivitate.

Pastreaza-ti speranta uitandu-te la meritele tale din trecut, la succesele tale. Aceasta practica te va ajuta sa iti recastigi increderea in tine.

Dupa ce furia ti-a disparut, poti gandi la rece. Analizeaza tot ce a dus la concedierea ta. Gandeste-te care sunt motivele pentru care ai fost concediat. Accepta esecurile si trateaza totul ca pe oportunitate pentru a-ti evalua punctele slabe si a indrepta greselile din trecut.
Incearca sa-ti imbunatatesti punctele slabe.

Nu pleca din firma suparat pe fostul angajator. Acesta poate oricand sa dea referinte despre tine. Chiar daca ai fost concediata, la un momendat parerea acestuia despre tine, te poate ajuta in gasirea unui loc de munca. Si colegii pot garanta pentru tine, asa ca, cel mai bine este sa pleci din firma impacata cu toata lumea.

Acestea sunt doar cateva sfaturi pentru a ramane pozitiv dupa ce ai fost concediat. Elimina furia, invata din greseli! Profita de noile oportunitati ce vor veni si aventureaza-te sa faci ceea ce iti place. Gandirea pozitiva si asumarea responsabilitatii inseamna progres!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *