Cum poti obtine o marire de salariu

Vrei o marire de salariu, dar consideri ca este dificil sa discuti asta cu seful tau? Alfa cum poti proceda pentru a-ti mari sansele de crestere a salariului.

marire-salariuAu trecut mai mult de 12 luni de cand nu ai mai primit o crestere de salariu? In cazul in care raspunsul este da, nu este prea tarziu nici acum sa primesti o marire.
Daca eziti sa te apropii de seful tau si sa soliciti aceasta marire, nu uita ca daca tu nu ridici aceasta problema, atunci el nu are interesul sa o faca.
Tine de tine sa obtiii ceea ce meriti. Iata 6 pasi pentru a creste sansele de marire a salariului:

1. Stiu cand sunt luate deciziile salariale
Trebuie sa cunosti  cand sunt luate deciziile salariale, pentru a vorbi dinainte cu managerul, astfel incat sa aiba timp sa ia aceasta masura de crestere.

2. Fa o evaluare onesta a perfomantelor tale
Fa o lista cu realizarile tale in ultimele 12 luni. Evaluarea performantei tale este cel mai bun mod de a te pozitiona in fata sefului tau si a cere o marire de salariu.

3. Strange date de pe piata pentru a compara situatiile
Ai nevoie sa cunosti salariile altor angajati raportate la performantele lor. Incearca sa faci o comparatie echitabila. Variabilelel care influenteaza cel mai mult plata salariului sunt educatia, experienta, performanta, industria si dimensiunile companiei.

4. Programeaza o intalnire cu managerul tau
Odata ce detii toate informatiile din piata muncii esti gata pentru a cere o marire de salariu. Programeaza o intalnire cu managerul tau, pentru a discuta despre obiectivele carierei tale si aspiratii.

5. Vorbeste depre contributia ta, si valoarea ta pe piata
La intalnire puncteaza in mod clar modul in care ai contribuit la succesul organizatiei. Evidentiaza care este valoarea ta pe piata muncii.

6. Anticipeaza eventualele obiectii
Daca exista obiectii cu privire la anumite dare, schimba punctul central al conversatiei astfel incat sa evidentiezi meritele tale. Daca seful tau spune ca bugetul nu permite acest lucru, ofera solutii creative. Incearca sa obtii ceva rezonabil, si asigura-te ca veti termina conversatia intr-o nota pozitiva.

Vezi si ce lucruri ajuta o femeie sa avanseze in cariera

Ultimele comentarii
  1. Radu Nicolet
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *