Cum opresti gandurile negative

Nimeni nu te obliga sa gandesti negativ. Tu detii controlul propriilor ganduri. Nu iti tine nimeni un pistol la cap spunandu-ti „fii nefericit”, si cu toate acestea, gandurile negative te trag in jos.

Shimba-ti modul in care gandesti si o sa-ti schimbi viata.

Intr-adevar este nevoie de timp, dar daca vrei, ai sa reusesti sa elimini gandurile negative.
Practica aceste tehnici zi de zi si vei observa diferenta pe zi ce trece. Vei fi mai pozitiv si vei duce o viata mai fericita.

opreste gandirea negativa

1. Gaseste pe cineva cu care sa vorbesti
Cand te afli inconjurat numai de ganduri negative este greu sa iti revii. Vorbeste cu un prieten sau cu un membru al familiei despre ce te framanta. Incercati sa gasiti si partile pozitive ale situatiei. Cauta solutii, decat sa stationezi negativ asupra a ceea ce se intampla. Daca gandurile tale negative sunt mult prea negre, atunci cere ajutorul lui terapeut.

2. Recunoaste gandurile negative si opreste-le
Tu esti singura persoana care poate controla gandurile tale. Daca recunosti ca incepi sa gandesti negativ, atunci nu le mai da importanta acestora. Gandurile negative au tendinta de a se mari asemeni unui bulgare de zapada, asa ca taie raul din radacina, spune stop gandirii negative. Respira adanc, citeste o carte si muta-ti gandurile catre lucruri pozitive.

3. Repeta o mantra.
Mantrele de genul „Totul va fi bine”, „Toate trec” te ajuta sa depasesti momentele negative. Daca te ajuta, scrie mantra pe un post-it si lipeste-l de oglinda. Citatele motivationale, de asemenea, te pot ajuta sa iti pastrezi o stare de spirit pozitiva.

4. Gaseste un antrenor pozitiv
Gandeste-te la persoana cea mai pozitiva din viata ta si cere-i sa te ajute sa devii mai pozitiv. Suna-l de fiecare data cand te pandeste negativismul. El va asculta si te va face sa vezi lucrurile in mod diferit.

5. Fii baland cu tine
Aminteste-ti ca nimeni nu e perfect. Daca ai o zi cu o experienta suparatoare, stai in ea un anumit timp, dar apoi las-o sa treaca. Nu pune presiune pe tine cand gandesti negativ. Esti doar un om, recunoaste ceea ce faci si opreste-te.

6. Shimba modul in care gandesti
Schimba tonul gandurilor tale de la pozitiv la negativ. Incearca sa gasesti partea buna in fiecare lucru. Priveste partea pozitiva a oamenilor si vei genera un comportament pozitiv din partea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *