Cauta partea frumoasa a fiecarui lucru!

lucruri-frumoaseDoi muncitori au fost intervievati de un reporter. Acesta l-a intrebat pe primul muncitor: “Cu ce te ocupi?”. Raspunsul lui a fost ca munceste ca un sclav, ca zidar prost platit, care-si petrece zilele punand caramizi una peste alta.
Apoi reporterul l-a intrebat pe cel de-al doilea muncitor acelasi lucru. Raspunsul acestuia insa a fost cu totul si cu totul diferit: “Sunt cel mai norocos om de pe pamant. Particip la constructia unor opere de arhitectura frumoase si importante. Ajut la transformarea unor simple caramizi in niste capodopere uimitoare.”

Amandoi aveau dreptate.
Adevarul este ca, in viata vedem numai ceea ce vrem sa vedem.

Daca vei cauta uratenie, o vei gasi din belsug. Daca vei cauta defectele in oameni, in cariera, in lume, le vei gasi cu usurinta. DAR si contrariul este valabil. Daca vei cauta extraordinarul in lucruri obisnuite, vei invata sa-l observi.

Zidarul vede frumusetea lucrului sau. Tu poti vedea frumosul in tot ce te inconjoara, poti vedea extraordinarul in lucrurile simple?

Exista multe motive pentru a fi recunoscator. Viata este extraordinara si trebuie pretuita ca atare! Nu uita acest lucru, iar lucrurile marunte, obisnuite vor capata un sens nou.

 

Sursa: Cartea: “Nu-ti bate capul cu maruntisurile” autor: Richard Carlson

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *