6 trucuri pentru a fi placut de oameni

Daca iti doresti sa fii placut de cat mai multi oameni sau iti doresti sa te placa anumite persoane, atunci poti folosi cele 6 trucuri de mai jos. Aceste sfaturi te vor ajuta cu siguranta in viata si cariera ta.

cum sa te faci placut

1. Stabileste contact vizual
Pentru antrepenori acesta este cel mai important sfat. Contactul vizual cu alte persoane se poate stabili cu usurinta si nu implica nimic altceva decat fixarea privirii. Cu toate acestea beneficiile sunt enorme. Contactul vizual face ca ceilalti membrii ai echipei sa aibe in incredere in tine.
Fii atent ce iti doresti. Contactul vizual poate fi o sabie cu doua taisuri. Vei invata sa citesti oamenii si doar prvindu-i in ochi.

2. Cere o favoare
Ofera putin, ia putin si cere putin. Cerand putin ii faci pe cei din jur sa iti acorde un plus de atentie, astfel in mintea lor se creeaza conexiuni si vei vedea ca dupa ce iti vor oferi ajutorul te vor place mai mult decat au facut-o inainte.

3. Fii tacut
Deseori oamenii fac greseala de a umple tacerea. Cu toate acestea un comunicator eficient poate valorifica tacerea. Cand intrebi pe cineva ceva, nu pune presiune pentru a raspunde un raspuns rapid si pentru a muta conversatia in alta parte. De ce ? Vei pierde raspunsul lor. momentele de tacerea face ca oamenii sa simta nevoia de a vorbi, mai ales cand mingea este in terenul lor. Tacerea poate fi utila in multe cazuri.

4. Deschide-ti mainile
Gestul de deschiderea larga a bratelor face ca cei din jur sa fie de acord cu ceea ce spui pentru ca te gasesc deschis, prietenos si placut. Gesturile fizice sunt importante cand este vorba ca oamenii sa te placa. Limbajul trupului este important.

5. Da din cap
Similar cu deschierea mainilor este inclinarea capului in fata. Astfel poti face ca multi oameni sa te placa si sa fie de acord cu tine. Dand din cap in semn de acceptare transmite oamenilor acordul tau cu ceea ce ei spun, si astfel atragi simpatii.

6. Mesteca guma
Multi oameni cred ca guma de mestecat poate distrage atentia, dar de fapt scade nivelul de cortizol, hormonul responsabil pentru stres. De asemenea, mestecatul gumii te face mai alert si imbunatateste performanta memoriei. Miscarea continua creste fluxul de sange la creier si alerteaza simturile. Poti atrage simpatia mai multor persoane daca mesteci guma, caci te va relaxa si memoria va fi concentrata pe gasitul solutiilor, mai degraba, decat sa reactioneze emotional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *