5 lucruri pe care le putem invata de la copii

Pe masura ce imbatranim dobandim experienta si cunostinte de existenta carora nici macar nu stiam atunci cand eram copii. Invatam sa facem lucruri diferite, gasim multe calitati dar si defecte in noi insine si ne asumam responsabilitatea pentru calea pe care o alegem.

De toate acestea este nevoie, insa multe abilitati din copilarie ne pot fi de folos si peste ani. Iata 5 lucruri pe care le putem invata de la copii:

invata-de-la-copii 1

1. Nu complica lucrurile simple
Un copil intelege lumea in modul cel mai simplu. Pentru el, fiecare lucru este ceea ce este – si nu exista semnificatii ascunse. Cand devenim adulti incepem sa percepem totul diferit. Incarcam frazele noastre cu ironie, dublu sens, si sensuri ascunse, care complica tot ce trebuie sa fie simplu. 
Multe lucruri sunt mai simple decat crezi. Daca vrei ceva cere! Daca iubesti pe cineva? Spune-i!

2. Viseaza fara teama de a cadea
Copii indraznesc sa viseze, fara teama de dificultati si provocari care implica realizarea dorintelor. De-a lungul vietii incepem sa renuntam la unele vise petnru a accepta realitatea. Continua sa visezi de-a lungul vietii si fa tot posibilul pentru a-ti realiza dorintele. Nu este niciodata prea tarziu pentru acest lucru.

3. Incearca sa vezi magia din lucrurile mici
Capacitatea de fi fermecat de cele mai mici detalii este esentiala pentru cei ce doresc sa supravietuiasca intr-o lume din ce in ce mai dura. Avioanele pe cer, florile deschise si alte lucruri mici ale vietii de zi cu zi inceteaza sa ne mai uimeasca, desi nu ar trebui. Aceste detalii fac viata mai frumoasa, astfel copii par a fi mai fericiti decat noi, oamenii maturi.

4. Depaseste-ti limitele.
Copii nu au limite. Ei nu renunta la o jucarie sofisticata inainte de a o incerca. Nu renunta sa mearga in picioare chiar daca nu stiu cum se face, chiar daca este greu. Adultii se pare ca isi pierd curajul, dar trebuie sa luptam pentru ceea ce credem si ceea ce ne dorim.

5. Nu renunta la a-ti folosi imaginatia
Copii au ca aliat, fantezia. Apoi odata cu trecerea timpului avem tentatia de a rationaliza totul. Pastreaza o minte deschisa, apeleaza la creativitate si imaginatie. Aceasta poate reduce si stresul de zi cu zi. Pentru a exersa, citeste mult, intra in contact cu arta (pictura, sculptura, scrie, deseneaza – toate au efecfte de stimulente).

Citeste si 10 lucruri pe care femeile le pot invata de la barbati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *