14 sfaturi pentru a reusi in viata

succes in viata

In general, sentimentul ca nu avem niciun fel de putere asupra semenilor nostri si ca evenimentele ne scapa de sub control ni se pare tuturor greu de suportat – cand ne simtim neputinciosi ne simtim si nefericiti.

Nu exista om care sa doreasca mai putina putere, toti vrem mai mult. In lumea de astazi, insa, setea de putere nu face impresie buna si este riscant sa-ti dezvalui planurile de a cuceri o pozitie de forta. Trebuie sa parem onesti si cumsecade. Prin urmare, e nevoie sa fim abili – simpatici, dar si vicleni, democratici, dar fara scrupule.
Totul trebuie sa para civilizat, decent, democratic si cinstit. Numai ca daca respectam aceste reguli cu prea multa strictete, daca ne luam doar dupa litera lor, riscam sa ne trezim calcati in picioare de altii mai putin naivi decat noi.
„Omul care incearca sa fie bun in orice imprejurare va ajunge negresit la ruina, coplesit de puzderia celor care nu sunt buni.” – Niccolo Machiavelli

Iata 14 dintre legile, publicate de Robert Greene si Joost Elffers in cartea „Succes si putere”, pentru a reusi in viata:

1. Nu te increde prea mult in prieteni, invata sa te folosesti de dusmani.
Fii precaut cu prietenii, te vor trada cu atat mai repede cu cat le vei trezi mai multa invidie. In plus, devin rasfatati si tiranici. Angajeaza pe un fost dusman si iti va fi mai loial ca un prieten, pentru ca are tot interesul sa-ti dovedeasca loialitatea sa.

2. Spune intotdeauna mai putin decat este necesar.
Atunci cand incerci sa impresionezi oamenii prin cuvinte, cu cat spui mai mult, cu atat pari mai neansemnat si mai putin stapan pe situatie. Chiar atunci cand emiti banalitati, ele vor avea un aer de originalitate daca raman vagi, ambigue. Oamenii puternici fac impresie si intimideaza, evitant sa dea explicatii.

3. Reputatia conteaza enorm – aparati-o din toate puterile.
Reputatia este piatra unghiulara a puterii. Numai pe ea se poate intemeia capacitatea de a intimida si de a obtine victoria. Daca iti pierzi reputatia devii vulnerabil si vei fi atacat din toate directiile.

4. Iesi in evidenta cu orice pret.
Oamenii judeca totul numai dupa aparente. Ceea ce nu se vede nu exista. Nu te lasa niciodata dizolvat in anonimatul unui grup, pentru ca risti sa te trezesti ingropat in uitare. Iesi in evidenta, fa-te remarcat cu orice pret!

5. Adjudeca-ti victoria prin fapte, niciodata prin vorbe.
Este o mult mai graitoare dovada de forta sa-ti exprimi punctul de vedere prin actiuni, fara sa rostesti niciun cuvant. Nu explica: demonstreaza!

6. Pericol de contaminare: evita-i pe cei nefericiti si ghinionisti.
Se poate muri si din suferinta altcuiva – starile emotionale sunt la fel de contagioase ca si bolile. Uneori, cei nefericiti atrag nefericirea; nu numai atat: ti-o pot transmite si tie. Inconjoara-te de oameni fericiti si norocosi!

7. Fa-te indispensabil. Cu cat esti considerat mai necesar, cu atat vei fi mai liber.

8. Foloseste-ti propria absenta pentru a-ti spori prestigiul.
Produselor banalizate le scade pretul. Daca lumea te vede si te aude de dimineata pana seara, se va plictisi de tine. Trebuie sa inveti sa sesizezi momentul cand este cazul sa pleci.

9. Recreaza-te pe tine insuti.
Nu te resemna sa accepti tiparele sau rolul in care societatea doreste sa te incatuseze. Creaza-ti o identitate noua, in stare sa te aduca in centrul atentiei tuturor, neangaduindu-ti sa plictisesti pe nimeni niciodata.

10.Lasa-i pe oameni sa creada ca faci totul fara efort.
Tot ceea ce faci trebuie sa para natural, realizat fara efort. Atunci cand actionezi, fa-o relaxat, dand impresia ca esti capabil de fapte si mai importante.

11.Descopera punctul slab al fiecaruia.
Fiecare om are un calcai al lui Ahile. Oricare ar fi acest punct vulnerabil, odata ce l-ai descoperit, il poti transofrma intr-un atu pe care sa-l folosesti in favoarea ta.

12.Nu te increde in ceea ce primesti gratis.
Ceea ce ti se ofera gratuit ajunge, deobicei, sa te coste mai mult decat daca ai fi platit. Lucrurile pe care merita sa le doresti, merita sa le achiti integral. Fii generos cu banii tai si lasa-I sa circule – generozitatea atrage puterea asemenea unui magnet.

13.Nu da niciodata impresia ca ai fi perfect.
Este intotdeauna periculos sa te arati superior semenilor tai, dar cel mai periculos este sa le dai impresia ca esti fara pata si fara slabiciune. Invidia da nastere la dusmanii secrete, dar durabile.

14.Ramai fluid asemenea apei.
In loc sa-ti precizezi pozitia, fii flexibil! Accepta faptul ca nimic pe lume nu ramane batut in cuie si nicio lege nu este de neschimbat. Cea mai buna modalitate de a te apara este sa fii fluid si lipsit de forma asemenea apei.

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *