10 motive pentru care nu vei fi niciodata bogat

Ti-ai dori sa devii bogat? Exista posibilitatea ca unele obiceiuri sa te impiedice. Desi bogatia inseamna pentru diferiti oameni, lucruri diferite, iata 10 motive pentru care nu vei fi niciodata bogat.

cum sa fii bogat

1. Cheltui prea mult
Daca intotdeauna cheltui mai mult decat iti permiti, atunci sunt slabe sanse sa devii bogat. Porivit unui sondaj, 52% din persoanele cheltuitoare apeleaza la economii, 22% se bazeaza pe cardurile de credit. Sa cheltui lunar toti bani pe care ii castigi, nu este o cale realista pentru a face avere. Analizeaza-ti cheltuielile lunare, iar daca acestea depasesc bugetul, vezi de unde ai putea reduce astfel incat sa poti investi o mica suma intr-o afacere personala, intr-un fond de pensionare, sau pur si simplu deschide-ti un depozit.

2. Nu economisesti suficient
Economiile trebuie sa devina o prioritate daca doresti sa acumulezi avere. Incepe cu un depozit, apoi investeste in viitorul tau. Plata studiilor, poate o casa, o afacere.

3. Ai prea multe datorii
Anumite datorii sunt bune, atunci cand ne referim la datorii pentru investitii, pentru afaceri. Cu toate acestea, datoriile pe care le ai la cardurile de credit te trag in jos. Achita datoriile la cardurile de credit.

4. Nu ai un plan
Fara un plan bine definit nu ai sa devii niciodata bogat. Lipsa unui plan va solidifica scuzele cheltuielilor suplimentare. Un plan financiar, poate ti se pare plictisitor, dar este calea spre succes.

5. Nu ai fonduri de urgenta
Expertii spun ca ai nevoie de economii pentru cel putin 6 luni, in caz de urgenta. Viata este complicata, si anumite situatii se pot transforma intr-un dezastru. Economiile te pot salva in situatii limita!

6. Ai inceput prea tarziu
Timpul care trece este in defavoarea ta. Cu cat incepi mai devreme sa economisesti, sau sa investesti, cu atat mai bine.

7. Te plangi in loc sa actionezi
„Eu nu castig destul de mult!”, „Viata este scumpa!”, „Este fara speranta, nu voi iesi din datorii!”.  Atata timp cat nu faci nimic pentru a se schimba situatia, nu ai cum sa castigi mai mult, nu ai cum sa scapi de datorii. Nu te mai plange, si lasa scuzele deoparte. In schimb asuma-ti responsabilitatea pentru obiceiurile non-productive si concentreaza-te pentru a le schimba.

8. Traiesti pentru ziua de azi, si uiti de cea de maine
Te amuzi cand vine vorba de pensionare, cu toate acesta, o sa vina si vremea ei. Uita de atitudinea: „cumpara acum, fa-ti griji mai tarziu”. „Economiseste acum pentru a avea bani mai tarziu” – este noul mod de a gandi.

9. Pui toate ouale intr-un cos
S-ar putea sa ai noroc jucand toti banii la loterie, insa exista si posibilitatea dea pierde tot. Punerea tuturor banilor intr-un singur loc nu este este recomandata, deoarece te expui la un risc mult prea mare. Portofoliul tau de investitii trebuie sa contina mai multe investitii cu diferite grade de risc.

10. Tu pur si simplu nu intelegi
Ai putea fi unul dintre acei oameni bogati daca de-a lungul timpului ai economisi ceva bani, si ai face investii mici. Da, poti obtine un loc de munca fantastic, poti primi o marire de salriu, sau poti castiga la loterie, insa aceste lucruri nu le poti controla in totalitate. Viata este incerta. Nu se stie ce va fi, asa ca ar fi bine sa te concentrezi pe ceea ce poti controla azi.

Esti deja bogat! Gandeste-te la asta! Vei actiona in acest sens, si vei atrage bogatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *