10 lucruri de amintit atunci cand crezi ca nu esti suficient de bun

Un lucru este cert, unele zile sunt mai bune decat altele. Ceea ce simtim in legatura cu viata noastra are cel mai mare impact asupra rezultatului. 

Fericirea si increderea pot da rezultate care depasesc asteptarile noastre.

Atunci cand nu avem incredere in noi, cand credem ca nu suntem suficienti de buni, viata poate lua cu usurinta o intorsatura rea.
Cand starile de neincredere se repeta, efectele negative se vor vedea asupra fericirii, sanatatii, relationarii si carierei noastre.

Cel mai bine este sa previi scaderea stimei de sine, a increderii.
Iata o lista cu 10 lucruri pe care trebuie sa ti le reamintesti in momentul in care crezi ca nu esti suficient de bun. Pune capat gandurilor neagative, neincrederii in tine!

neincredere

1. Viata inseamna progres, nu perfectiune.
Viata nu este perfecta. Lupta petru perfectiune nu este neaparat un lucru rau, ea te face sa lucrezi din greu pentru ca totu sa fie perfect. Cu toate acestea, unele lucruri nu vor putea fi niciodata perfecte, astfel dandu-ti sentimentul ca tu nu esti destul de bun. Nu intra in cursa perfectionismului. Poti ajunge sa te pierzi pe tine din dorinta de a fi ceea ce cred altii ca ar trebui.

2. Ceea ce faci poate influenta rezultatul de mai tarziu
Nu putem vedea viitorul, insa el depinde in mare parte de activitatile noastre prezente.
Cel mai bun mod de a avansa este sa fii prezent si sa gandesti cu pozitivism la viitor. Recunostinta aduce multe lucruri bune in viata ta. Fii recunoascator, concentreaza-te si mergi mai departe.

3. Gandeste pozitiv, este dreptul tau!
Indiferent in ce situatie te aflii, gandirea pozitiva vine mereu in sprijinul tau. Energia divina nu este altceva decat energia pozitiva.
Daca vrei ca cele mai bune lucruri sa se intoarca spre tine, atunci pastreaza-ti credinta.

4. Concentreaza-te pe punctele tale forte
Chiar si in cele mai negre momente, concentreaza-te pe punctele tale forte. De prea multe ori ne uitam la punctele slabe in incercarea de a el imbunatati. Acum gandeste-te la punctele forte. Echilibreaza situatia. Cand iti schimbi viziunea, iti schimbi starea.

5. Toata lumea greseste
Greselile sunt o oportunitate de a invata si de a creste. Uneori ele ne subliniaza slabicinile ajutandu-ne sa devenim mai buni intr-un anumit domeniu.
Invata din greseli si vei descoperi implinirea si fericirea.

6. Aminteste-ti ca esti exact unde trebuie sa fii
Este posibil sa nu fii de acceasi parere, dar Universul lucreaza pentru tine. Atunci cand simti ca nu mai reusesti sa-ti atigi obiectivele, gandeste-te ca cineva lucreaza pentru tine, continua sa iti urmezi planul cu credinta si rabdare, si iti vei atinge scopul.

7. Meriti iubire neconditionata si iertare
„Fii bland cu tine. Esti un copil al universului, ai dreptul sa fii aici.

Urandu-te sau gandind negativ despre tine nu iti va aduce decat durere. Da drumul amaraciunii si resentimentelor fata de tine. Sentimentele negative pun accent doar pe lucruile negative, si atrag lucruri nedorite. Schimba-ti gandurile, fii plin de intelegere, compasiune si empatie.

8. Exista intotdeauna o solutie, mai cauta!
Uneori s-ar putea sa simti ca esti la capatul puterilor. Din fericire pentru tine, intotdeauna exista o solutie.  Vor urma si vremuri mai bune. Gandeste pozitiv si cauta solutii.

9. Singura comparatie pe care trebuie sa o faci, este cu tine
Fii schimarea pe care vrei sa o vezi in lume! Nu te compara cu altii! Cu totii suntem diferiti asa ca nu are sens sa iti umpli inima cu invidie comparandu-te cu altii. Tu esti cel cu care trebuie sa te compari, fii mai bun in fiecare zi.

10. Nu poti schimba tot timpul lucruri, insa poti schimba modul in care privesti lucrurile
Prezentul este creat din suma tuturor gandurilor tale, cuvinte si actiuni. Nu poti schimba efectiv lucrurile? Schimba modul in care te uiti la ele. Creeaza-ti o alta realitate, realitatea ta pozitiva si renunta la gandul ca nu esti suficient de bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *