Ziua internationala a femeilor din mediul rural

femeie din mediul rural 1Pentru prima data Ziua internationala a femeilor din mediul rural a fost marcata la 15 octombrie 2008, dupa stabilirea ei de catre Adunarea Generala a ONU prin Rezolutia 62/136 din 18 decembrie 2007.

Ideea celebrarii, in fiecare an, a unei Zile mondiale dedicate femeilor din mediul rural s-a conturat cu prilejul unei Conferinte a ONU pentru femei, care a avut loc la Beijing, in septembrie 1995.

Acest eveniment a fost considerat modul pragmatic de a obtine recunoasterea si sustinerea pentru rolurile multiple asumate de femeile din mediul rural, care se ocupa de obicei cu agricultura sau detin mici afaceri. Femeile din mediul rural reprezinta mai mult de un sfert din populatia lumii. Ele contribuie la bunastarea familiilor lor si la dezvoltarea economiei rurale. Din cauza rolului lor cheie privind productia de alimente si a sigurantei acestora s-a decis ca Ziua internationala a femeilor din mediul rural sa fie aniversata la 15 octombrie, cu o zi inainte de Ziua Mondiala a Alimentatiei.

Femeile produc in mod obisnuit mai mult de jumatate din toata hrana: peste 80% in Africa, 60% in Asia, intre 30-40% in America Latina si tarile occidentale.

sursa: financiarul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *