„O vara foarte instabila” – din noiembrie in cinematografe

O-vara-foarte-instabilaO vara instabila, un film romanesc unde au fost abandonate cliseele si pudoarea, din noiembrie in cinematografe 

Povestea pare simpla la inceput si crezi ca totul o sa fie lin, ca nu are ce sa se intample care sa te zapaceasca, insa iti dai seama ca e tulburator sa constati pentru a nu stiu cata oara ca oamenii sunt complicati si de multe ori nu stiu sa aprecieze ce au si acea parte a personalitatii, care se vrea a fi intunecata, poate sa domine categoric toate actiunile.

Actiunea se petrece in Bucuresti si sunt implicati in poveste un jurnalist scotian, un fost jurnalist danez care acum este scriitor, Irina si Maria. Filmul este o introspectie ironica, presarata cu umor negru, despre relatiile moderne, sub influenta povestilor lui Pirandello – o poveste-in-poveste – unde personajele devin constiente ca se afla intr-un film

Irina (interpretata de Diana Cavallioti) este arhitecta si vrea sa schimbe lumea in bine – iubita lui Daniel (interpretat de Jamie Sives), Maria (interpretata de Ana Ularu) este fosta iubita.
Alex (interpretat de Kim Bodnia) pare sa fie papusarul din umbra care va determina, prin povestea lui, cursul vietii celor 3.

Desi pare fericit cu Irina, Daniel accepta jocul pe care i-l propune Maria in momentul in care ii trimite sa asculte o poveste in care cei doi sunt personajele principale. Si de aici te lasi prins in jocul lor, in povestile lor.

„A very unsettled summer” (O vara foarte instabila) este vorbit aproape integral in limba engleza regizat de Anca Damian si este o coproductie Romania/Cehia/Suedia/Marea Britanie fiind produs de Aparte Film (Romania) si Maur Film (Cehia), in coproductie cu Filmgate si Film I Vast (Suedia), Faction North (Marea Britanie), Studio Video Art (Romania), Abis Studio, Sharf Studio cu sprijinul Ministerului Culturii din Romania si Cehia, cu sprijinul financiar al GoodYear si cu participarea HBO Romania, BBC si DR Broadcasting.

Sursa: metropotam.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *