Noaptea Alba a Filmului Romanesc – 20 septembrie

Noaptea de vineri, 20 septembrie, este rezervata Filmelor Romanesti.

In cadrul celei de-a patra editii a evenimentului de mare succes Noaptea Alba a Filmului Romanesc, spectatorii vor avea parte de un program alcatuit atat din productii recent lansate pe marile ecrane, recompensate pe plan international sau care s-au bucurat de succes la public, cat si din filme clasice, care au influentat generații de artisti. Din selectie nu lipsesc nici documentare originale sau cele mai bune scurtmetraje romanesti ale anului 2013.

noaptea-albaIn cadrul Noptii Albe, bucurestenii vor avea parte de o surpriza: „Lupu„, debutul in lungmetraj al lui Bogdan Mustata, va fi proiectat in avanpremiera pe 20 septembrie. Filmul despre o calatorie suprarealista a unui adolescent in lumea mortii si a dragostei a fost prezentat recent in competitia Festivalului de Film de la Sarajevo. 

Alte filme ce vor rula sunt „Love Building„, „Pozitia copilului„, „Sunt o baba comunista„, „Si caii sunt verzi pe pereti„.

Conceput vine ca urmare a necesitatii de promovare constanta a filmului romanesc si inspirat de succesul pe care l-au avut proiecte similare, evenimentul isi propune sa ofere publicului larg ocazia de a petrece o noapte in compania unor filme romanesti de toate genurile, realizate de cineasti din toate generatiile, acoperind astfel o paleta cat mai larga de gusturi. 

Anul trecut, peste 8500 de spectatori s-au bucurat de filmele din programul Noptii Albe.

Spectatorii sunt asteptati la proiectiile de film din locatiile Cinema Studio, CinemaPRO, Cinema Elvira Popescu, Muzeul Ţaranului Roman, Parcul Herastrau, Club Control, Dianei 4, Biblioteca Centrala Universitara (Strada de C’Arte).

Evenimentul Noaptea Alba a Filmului Romanesc este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc.

Sursa: Romfilmpromotion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *