Cel mai mare diamant pur incolor din lume a fost vandut

diamant pur incolorUn diamant pur incolor taiat in forma de para si care are 101,73 de carate, cel mai mare din categoria sa, a fost vandut miercuri seara cu pretul record de 26,7 milioane de dolari la o licitatie organizat la Geneva de casa Christie’s.

Cumparatorul acestei nestemate, considerata a fi cel mai mare diamant pur incolor care a fost scos vreodata la licitatie, este bijutierul american Harry Winston, a carui companie a fost cumparata recent de grupul elvetian Swatch Group, potrivit Mediafax.

Extras din mina Jwheng din Botswana, acest diamant cantarea in versiunea sa bruta 236 de carate. Bijutierul care l-a slefuit si prelucrat a avut nevoie de 21 de luni pentru a-i da forma actuala, de para, cu lungimea de 4,1 centimetri si latimea de 2,5 centimetri.
Acest diamant, care a reprezentat principalul lot al licitatiei organizate de casa Christie’s, a fost pentru prima data pus in vanzare, iar cumparatorul va avea privilegiul de a-i alege un nume. Acesta a precizat ca numele acestui diamant va fi de acum inainte „Harry Legacy„.

Diamantul a obtinut clasificarea „D” din partea Institutului american de gemologie, fapt ce atesta ca acea nestemata are cea mai buna culoare posibila. El a obtinut totodata clasificarea pentru cea mai buna transparenta si este perfect simetric.

Sursa: rtv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *