Ce inseamna RSVP

Ai primit o invitatie pe care scrie RSVP sau R.S.V.P., si nu stii ce inseamna?

Din ce in ce mai mult, pe invitatiile diferitelor evenimente, fie ele petreceri, nunti, botezuri, aniversari, etc., este trecut acest text. Dar ce inseamna el, si de ce este folosit?

Termenul R.S.V.P. vine din expresia frantuzeasca „Répondez S’il Vous Plaît”, care inseamna „Raspundeti, va rugam”.

Daca prescurtarea RSVP sau R.S.V.P. este trecuta pe invitatia primita, inseamna ca va trebui sa anunti gazda daca vei participa sau nu la eveniment. Chiar daca nu vei participa la eveniment, este indicat sa anunti deoarece pentru gazde este important sa stie numarul invitatilor.
De asemenea, raspunsul la invitatie este important pentru ca gazda sa stie ca invitatia a ajuns la destinatar. In cazul in care invitatia a ajuns la tine, dar tu nu raspunzi, exista posibilitatea de a crea confuzie, gazda isi va pune intrebarea daca totusi invitatia a ajuns la tine, in cazul in care nu ti-o inmaneaza personal sau daca este trimisa prin email, curier.

Chiar daca este un termen ce se foloseste din ce in ce mai des, multa lume inca nu stie ce inseamna, sau nu cunosc adevaratul lui sens, asa ca este posibil sa nu ai confirmari la invitatiile tale. Te sfatuim ca inainte de a trece RSVP pe invitatie, sa te gandesti la tipul invitatilor tai, daca sunt acestia la curent cu astfel de noutati, daca vor intelege mesajul. In locul noului RSVP – Répondez S’il Vous Plaît, poti trece „Va rugam confirmati participarea” pentru a fi clar pentru toata lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *