Atlasul frumusetii – proiectul romancei care a calatorit in toata lumea pentru a fotografia femei din diferite culturi

„Atlasul frumusetii” este proiectul romancei Mihaela Noroc care a calatorit in toata lumea pentru a fotografia femei din diferite culturi.

Jodhpur, India

Jodhpur, India

Mihaela calatoreste de trei ani in jurul pamantului si fotografiaza femei din toate colturile planetei, surprinzand diversitatea lumii in care traim. A fotografiat sute de femei in mediul lor natural, de la localnice din padurea amazoniana pana la tinere din marile capitale europene.

Acum lucrarile Mihaelei Noroc au ajus si la BBC intr-un articol intitulat „Acolo unde frumusetea nu are limite”

Romania

Romania

„De multe ori, „Atlasul Frumusetii” ma duce inapoi in tari pe care le-am vizitat si inainte de inceperea proiectului. Insa cea de-a doua vizita a mea este total diferita. Nu mai sunt un turist. Prin munca mea, am sansa de a vorbi cu zeci de persoane si de a intelege maiin profunzime tara respectiva”, a explicat Mihaela pentru BBC.

Atlasul frumusetii - Tibetan Plateau, China

Tibetan Plateau, China

Atlasul frumusetii - Omo Valley, Ethiopia

Omo Valley, Ethiopia

Mihaela Noroc spune ca i-a fost usor sa se inteleaga cu oamenii pe care i-a intalnit. „Uneori am doar 30 de secunde pentru a realiza un portret, deoarece se intampla sa intalnesc o persoana interesanta pe strada. In alte cazuri petrec si ore intregi pentru asta, dupa ce am gasit modelul pe o retea sociala”, povesteste Mihaela Noroc.

Ea mai spune ca femeile pe care le prezinta in „Atlasul Frumusetii” au reactionat diferit atunci cand le-a propus sa faca parte din acest proiect. Unele au fost fericite, in timp ce altele au fost greu de convins sa se lase fotografiate.

Kichwa, Amazon Rainforest

Kichwa, Amazon Rainforest

Atlasul frumusetii - Moldova

Moldova

„Pot spune cu certitudine că frumusetea exista peste tot, si nu depinde de cosmetice, bani, rasa sau statut social. Este vorba de fi cat mai natural”.

sursa: businessmagazin.ro
foto: theatlasofbeauty.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *