Angelina Jolie a suferit o dubla mastectomie pentru prevenirea cancerului

angelina_jolieActrita Angelina Jolie (37 de ani) a suferit o dubla mastectomie preventiva, deoarece este purtatoarea unei gene care provoaca cancerul la san, potrivit BBC News.

Actrita Angelina Jolie a recurs la acest gest extrem (extirparea ambilor sani) pentru ca este purtatoarea genei BRCA 1, care creste riscul de cancer la san si cancer ovarian. De altfel, mama ei a murit la varsta de 56 de ani, dupa ce a luptat un deceniu cu aceasta boala.

Starul american, a precizat ca intreagul proces a durat trei luni, a inceput in februarie si s-a incheiat in aprilie. Dupa extirparea sanilor, „o procedura chirurgicala care poate dura pana la opt ore si care pare o scena rupta din filme SF“, dupa cum o descrie actrita, aceasta a fost supusa unei noi operatii, de reconstructie a sanilor.

Scriu despre acest lucru pentru ca sper ca multe femei vor avea de invatat din experienta mea. Astazi, cu un simplu test de sange poti afla daca esti susceptibil de cancer, apoi poti lua masuri“, a mai scris Jolie intr-un  articol intitulat „My Medical Choice“ (Alegerea mea medicala – n.r), publicat in „New York Times“.

 

Sursa: Adevarul.ro

Ultimele comentarii
  1. Andreea
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *