18 mai – Noaptea Muzeelor 2013

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si aflat deja la a noua editie. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internationale a Muzeelor, care are loc intotdeauna pe 18 mai. Prin urmare, se asigura la o dubla sarbatoare pe 18 mai 2013: Ziua Internationala a Muzeelor si Noaptea Europeana a Muzeelor.
Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sarbatoresc anual evenimentul.

NoapteaMuzeelor2013Proiectul „Noaptea Muzeelor in 4 acte: Bucuresti, Baia Mare, Cluj-Napoca, Sibiu”, coordonat de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, imbogateste in acest an evenimentul prin introducerea a patru circuite intre muzeele din Bucuresti, Baia Mare, Cluj-Napoca, Sibiu. Astfel, in cele patru orase vor fi disponibile harti tiparite cu muzeele participante care, de asemenea, vor fi incarcate si pe site in format electronic.

Muzeele bucurestene isi asteapta vizitatorii la expozitii, spectacole de muzica, dans, teatru si film, proiectii si evenimente speciale interactive.
Vizitatorii pot alege sa-si petreaca noaptea de 18 spre 19 mai 2013 parcurgand atat muzee si organizatii culturale care si-au facut o traditie din sarbatorirea acestui eveniment, cat si muzee si organizatii care s-au alaturat in 2012 sau chiar in acest an.
Pentru a-si stabili mai usor propriul traseu, vizitatorii sunt invitati si in acest an sa foloseasca harta cu programul Noptii Muzeelor in Bucuresti.

De Noaptea Muzeelor se incurajeaza utilizarea bicicletelor pentru a parcurge mai usor distantele intre muzeele din Bucuresti: si anul acesta vizitatorii au la dispozitie 100 de biciclete. in plus, ca si la alte editii, autobuze Noaptea Muzeelor oferite de RATB si Primaria Municipiului Bucuresti vor parcurge circuitul intre muzee.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *