13-19 mai, Saptamana Nationala a Voluntariatului

Saptamana Nationala a Voluntariatului este un eveniment national anual menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestia ii implica, pentru a sarbatori impreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.

SNV_2013Anul acesta, SNV se afla la cea de-a doisprezecea editie si se desfasoara sub sloganul “Voluntariatul ne aduce impreuna!
Peste 170 de ONG-uri, institutii si grupuri informale de initiativa organizeaza concomitent actiuni de voluntariat si evenimente de promovare si celebrare a implicarii in comunitate prin voluntariat. Printre acestea se numara, anul acesta, si 87 de scoli si gradinite care organizeaza actiuni de voluntariat cu copiii, sub indrumarea profesorilor coordonatori.
Judetele cu cele mai multe oferte de voluntariat in SNV 2013 sunt Constanta, Maramures si Prahova. Numarul estimativ de voluntari care vor fi implicati in urmatoarea saptamana este de peste 15.000; activitatile la care vor participa acestia vor veni in sprijinul a peste 100.000 de oameni din comunitate.

Activitatile SNV sunt initiate si derulate de catre partenerii locali ai evenimentului, care doresc astfel sa contribuie la rezolvarea problemelor comunitatilor lor, sa promoveze miscarea de voluntariat, sa atraga atentia presei, autoritatilor locale si a concetatenilor lor asupra voluntarilor si programelor de voluntariat pe care le deruleaza si asupra importantei implicarii in viata comunitatii prin voluntariat. Fie ca este vorba despre targuri de oportunitati de voluntariat sau despre campanii de informare, campanii si actiuni sociale, activitati de voluntariat public, dezbateri pe tema voluntariatului, activitati de igienizare sau reamenajare, colecte de carti samd.

 

Sursa: Totb.ro

Ultimele comentarii
  1. Andreea
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *