Cum sa folosesti limbajul semnelor pentru a comunica cu copilul tau

Inainte de a invata sa vorbeasca o limba, copilul va sti sa se exprime prin semne si gesturi pe care le observa.

Bebelusul plange fara incetare si mamele incearca in mod gresit sa vada „unde doare”. Aceasta este o imagine comuna in multe familii, insa sunt si mame care au incercat in mod diferit sa inteleaga limbajul copilului care nu vorbeste inca.

limbajul semnelor copii

Studiile au aratat ca sugarii, inainte de a invata sa vorbeasca, sunt capabili de a comunica prin gesturi si semne. Acest lucru, in special intre sase si opt luni

Predarea limbajului semnelor nu ar trebui sa se faca inainte de 6 luni, deoarece copii nu au memoria atat de dezvoltata incat sa pastreze gesturi si sa se coordoneze cu succes.

Limbajul semnelor faciliteaza comunicarea cu familia pana cand copilul invata sa vorbeasca. Dar, beneficiile merg dincolo de asta.

Care sunt beneficiile limbajului semnelor pentru copii si parinti

Un prim beneficiu al limbajului semnelor, este acela de a oferi o alta alternativa copilului, si de a comuinca fara plans si fara frustrari, pentru ca atunci cand copilul nu poate vorbi, el cauta alternative de a fi inteles Plansul este mijlocul de comunicare celmai des folosit.

Un alt beneficiu este legatura care se creeaza in familie, intre mama, tata si copil. Din acel moment parintii acorda atentie copiiilor lor, iar asta conteaza pentru copil.

Studiile arata ca acei copii care folosesc limbajul semnelor inca de mici, au un vocabular mai bun, au mai bune rezultate la studii.

Pe scurt, ce avantaje are limbajul semnelor pentru copii:
– reduce frustrarea copiilor in incercarea de a comunica;
– parinti inteleg mai usor ce vor copii;
– increderea in sine a copilului creste;
– imbogateste legaturile parinti-copii;
– stimulent pentru copil pentru a invata sa vorbeasca mai devreme;
– dezvoltare intelectuala si emotionala.

 

foto: dicasdemulher.com.br

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *