Copilul meu nu ia in greutate. Ce sa fac?

Copilul meu nu ia in greutate. Ce sa fac?

Tabelele de referinta pentru greutatea copilului in functie de varsta si sex, sunt cele care te ajuta sa vezi daca micutul are greutatea corespunzatoare.

Multe mame ajung sa creada ca copilul nu ia in greutate datorita laptelui matern slab. Dar aminteste-ti ca fiecare mama produce exact laptele de care copilul dau are nevoie.
Alte mame sunt de parere ca laptele praf este solutia pentru ca cel mic sa ia greutate. Dar, defapt, doar un medic pediatru iti poate da sfaturile corecte, acestea fiind diferite de la caz la caz.

Cum afli daca copilul este sub greutatea recomandata
O solutie este sa iti privesti copilul fara al compara cu altii si sa vezi daca este foarte slab. Medicul pediatru este cel care iti poate spune cel mai bine daca copilul tau este prea slab, aceasta in functie de varsta si sex.greutate copil

De ce copilul nu ia in greutate?

1. Aport caloric insuficient. Copilul mananca mai putine calorii decat are nevoie corpul sau.
2. Absorbtie inadecvata. Copilul mananca ceea ce are nevoie insa, din diferite motive, cum ar fi sindromul de malabsorbtie, organismul nu absoarbe corect ceea ce mananca.
3. Cresterea metabolica. Copilul tau are nevoie de mai multe calorii decat in mod normal. Poate fi o cauza a bolilor cronice sau infectii recurente.
4. Abuzul de substante nutritice. Regimul alimentar dezechilibrat, cantitatea slaba de produse alimentare sau mancare prost pregatita.

Ce ar trebui sa faci daca observi ca cel mic nu ia in greutate

1. Nu face comparatii – Este importanta ca parintii sa nu isi compare copilul cu alti copii, si astfel sa ajunga la concluzia ca este foarte slab. Analizeaza acest aspect luand in calcul diagramele pentru greutate, inaltime si indice de masa corporala, in functie de varsta si sex.
2. Nu te invinovati – Nu este vina mamei cand copilul nu ia in greutate. Ideea „laptele meu nu este suficient de bun” este deplasata.
3. Nu actiona pe cont propriu – Nu forta copilul sa suga mai mult sau sa manance atunci cand acesta nu vrea, nici nu ii da copilului alimente pe care tu le consideri bune, in ideea de a creste in greutate. Numai medicul iti poate da recomandari adecvate.
4. Consulta intotdeauna pediatrul. Consulta medicul pediatru pentru orice problema legata de copil. Pediatrul este cel care iti recomanda ceea ce este cel mai bine pentru ca aal tau copil sa creasca in greutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *