6 motive pentru a nu oferi suzeta copilului tau

Folosirea suzetei este transmisa din generatie in generatie, dar utilizarea sa poate avea si efecte negative. Suzeta poate provoca sufocare, intoxicatii si alergii.

Aspiratia este naturala pentru copil. Miscarea de aspiratie promoveaza eliberarea de endorfine, care sunt direct legate de sentimentul de placere si protectie al copilului.

suzeta

Suptul la sanul mamei este de ajuns pentru a satisface dorinta de baza a copilului, in plus, este foarte important pentru dezvoltarea maxilarului si a altor oase faciale, muschii masticatiei, ocluzia dentara si respiratia corecta a copilului. Cu toate acestea, folosirea suzetei a fost transmisa din generatie in generatie in scopul de a „calma copilul”.

Cand vine vorba de suzete exista multe indoieli si contradictii. Ce riscuri poate oferi suzeta pentru sanatate? Exista si avantaje in utilizarea suzetei?
– Suzeta ajuta la anticiparea hranirii orale la sugarii prematuri.
– Ajuta la reducerea stresului copiilor in timpul experimentelor dureroase, cum ar fi colectarea de sange.
– Suzeta ajuta, de asemenea, la stimularea suptului la copii cu tulburari neurologice.

Pediatrii explica faptul ca momentul in care copii folosesc de obicei suzeta, depinde de mediul in care traiesc. Relatia de familie, de cuplu, influenteaza folosirea suzetei. De asemenea, pediatrii recomanda in cazurile in care se foloseste, sa nu se prelungeasca folosirea mai mult de un an.

 suzeta

6 motive pentru a nu oferi o suzeta copilului.

Exista si dezavantaje in folosirea suzetei, de aceea, de multe ori este nerecomandata.

1. Induce intarcarea copilului, atunci cand este oferita copilului cand plange;
2. Este responsabila pentru durata mai scurta a alaptarii;
3 .Poate provoca sufocare;
4. Poate provoca intoxicatii si alergii;
5 Creste riscul cariilor dentare, infectii si boli parazitare;
6. Cauzeaza probleme de dentitie si de vorbire, mai ales in cazul in care utilizarea lor este extinsa dincolo de 3 sau 4 ani.

Moduri in care poti calma copilul fara suzeta:
– alaptare;
– ofera afectiune;
– leagana copilu;
– incearca sa aflii ce ii provoaca stresul si elimina cauza.

Un studiu a aratat ca utilizarea muzicii asociata cu alaptarea la sanul mamei are un efect calmant, superior fata de folosirea suzetei.

Cum ajuti copilul sa renunte la suzeta?
Nevoia copilului de a suge ar trebui sa scada natural pe masura ce creste, dar pediatrii ofera cateva sfaturi pentru a-l ajuta sa renunte la suzeta:

– Atunci cand copilul vrea suzeta ofera-i ceva care sa o inlocuiasca;
– In cazul in care copilul ia suzeta datorita plictiselii, ofera-i activitati intereasante. De exemplu, fa chipuri amuzante pentru a-l distrage.
– Observa daca copilul duce suzeta la gura cand are o senzatie de nesiguranta. Ajuta-l sa exprime ce simte, pune-i intrebari, ofera-i sarutari si imbratisari.

Acum ca stii care sunt avantajele si dezavantajele folosirii suzetei, poti lua cea mai buna decizie pentru copilul tau, daca ii vei da sau nu suzeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *