Top 5 destinatii turistice pentru 2014

Cu totii avem o lista cu locuri pe care vrem sa le vizitam. Iata o lista cu 5 destinatii turistice ce merita adaugate listei tale de calatorii, daca nu pentru acest an, macat o data in viata.

1. Istanbul – Turcia

istanbulIstanbulul, cunoscut in trecut sub numele de Constantinopol, este un oras uimitor. Istanbulul este plin de istorie, la fiecare plimbare pe jos vei intalni cate un sit arheologic. Orasul este plin de energie, zumzet, galerii de arta, hoteluri fabuloase, traditii si istorie. Strada principala din Istanbul – Istiklal Caddesi – este captusita cu restaurante si magazine. Din aceasta strada pornesc strazi mai mici cu baruri si cafenele. Toate cladirile ambasadelor europene sunt construite pe aceste strazi, departe de orasul vechi.
Daca mergi in Istanbul incearca mancarea specifica locului si nu rata plimbarea cu barca pe Bosfor. Vederea de ansamblu a acestui oras antic, este uimitoare.
Cel mai bun moment pentru a vizita Istanbulul este sfarsitul primaverii sau toamna devreme, atunci cand temperaturile nu sunt foarte ridicate. Primavara este si timpul cand infloresc florile pe insula Prices, pe care nu trebuie sa o ratezi.

2. San Francisco – California (SUA)

san franciscoSan Francisco este un oras fermecator. Desi in majoritatea timpului ceata acopera orasul, acesta este plin de viata si presarat cu restaurante etnice si personaje interesante. Daca te plimbi prin cartierul Mission, picturile murale de pe pereti te vor impresiona. Union Sqare si zona centrala a orasului sunt cele mai potrivite pentru cumparaturi.
Ce nu trebuie sa ratazi este inchisoarea Alcatraz si Muzeul Figurilor de Ceara.
Cele mai bune perioade, pentru a vizita San Francisco, sunt primavara tarzie si toamna tarzie, in lunile calde cand orasul este plin de culoare.

3. Valparaiso – Chile

valparaisoValparaiso este primul oras port din Chile. Este unul dintre cele mai distractive orase din America de Sud. Zidurile sunt acoperite cu graffiti colorate, unele realizate chiar de artisti cunoscuti. Valparaiso are case frumos colorate, construite deasupra dealurilor abrupte. Vederea la Oceanul Pacific de pe serpentinele dealurilor este uluitoare.
In Valparaiso se regasesc cele mai bune restaurante si baruri din Chile. Aici trebuie sa mananci enchiladas, dar si berile locale sunt fantastice.
Cel mai bine este sa vizitezi Valparaiso iarna, in luna ianuarie, atunci este vara in emisfera nordica.

4. Cape Town – Africa de Sud

cape townCape Town a devenit o destinatie de vacanta populara in ultimii ani. Cultura si frumusetea naturala este incontestabila. Un motiv in plus pentru care trebuie sa vizitezi Cape Town, este ca in anul 2014 a fost numita Capitala Mondiala a Design-ului. Scopul acestui proiect este de a reduce diferetele existente intre locuitorii Cape Town.
Daca ajungi in Cape Town trebuie sa incerci autobuzul swanky, ce a fost inaugurat recent, si cu ajutorul caruia poti face un tur in salbaticie. Vizitand Cape Town primesti tot ce iti doresti de la o vacanta: excursie istorica, apusuri de soare minunate, drumetii in natura, aventura, calm si eleganta.
Cape Town este in emisfera sudica, asa ca cele mai potrivite anotimpuri in care poti vizita orasul sunt primavara si toamna, aprilie -iunie, octombrie – decembrie.

5. Riga – Letonia

rigaRiga are in cele din urma atentia pe care o merita. Capitala Letoniei a fost numita Capitala Europeana a Culturii in anul 2014. Fatadele ruinate au fost restaurate iar orasul are un aer chic. Datorita titlului de Capitala Culturala a Europei in 2014 vor exista cu siguranta multe festivaluri, expozitii si concerte.
Nu pleca din Riga pana nu incerci mancarea traditionala.
Pentru a avea parte de o vreme mai calduroasa cel mai bine este sa vizitezi Riga la sfarsitul primaverii sau inceputul verii.

Oricare ar fi destinatia ta turistica, bucura-te de cultura, frumusetea si mancarea planetei, si toate minunile pe care acestea ni le ofera!

sursa: lifegooroo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *