Retete culinare: Budinca de ciocolata cu putine calorii

Ingrediente:

– 2 albusuribudinca de ciocolata

– 2/3 ceasca de cacao neindulcita

– 2 linguri de amidon

– 2 si 1/4 cesti de lapte degresat

– 1/2 ceasca de zahar

– 1/8 lingurita de sare

– 1 lingurita de extract de vanilie

– miez de nuca, pentru garnitura

– 4-5 capsuni sau fructe de padure, pentru garnitura

Mod de preparare:

Bate cele doua albusuri intr-un bol, pana cand se intaresc. Separat, amesteca pudra de cacao cu amidonul. Adauga 3/4 ceasca de lapte si amesteca pana cand obtii o crema fina.

Intr-o cratita mai mare, amesteca restul de lapte, zaharul si sarea si apoi pune compozitia la fiert, mestecand continuu. Cand a ajuns la punctul de fierbere, ia-o de pe foc. Adauga aici compozitia de mai sus (cacao, amidonul si laptele) si mai pune-o inca o data la fiert, pe foc mediu. Trebuie sa o fierbi cam doua minute si sa amesteci continuu.

Ia crema de pe foc. Acum adauga si albusurile, incorporandu-le incet cu o paleta si pune din nou pe foc pentru inca trei-patru minute, avand grija sa amesteci tot timpul. Ia de pe foc, adauga vanilia si toarna budinca in patru recipiente.

Las-o sa se raceasca la temperatura camerei, apoi pune-o la frigider cam o ora. Inainte de a o servi, ii poti face o granitura cu fructe si miez de nuca.

Aceasta reteta de budinca cu ciocolata are mai putine calorii decat alte dulciuri pe baza de ciocolata deoarece are in compozitie numai grasimi slabe.

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *