Reteta „geniala” la MasterChef – Blat pufos cu crema de pepene galben, banane si coacaze

Maria Pop (23 ani) originara din Baia Mare s-a prezentat la preselectiile MasterChef  2013 cu un preparat „genial” din punctul de vedere al lui Chef Florin Dumitrescu.

Noi am ramas cu gandul la Blatul pufos cu crema de pepene galben, babane si coacaze, si va prezentam mai  jos, reteta „geniala” pe care Maria spune ca a gandit-o in tren spre marea preselectie MasterChef.

blat-pufos-cu-crema-de-pepene-galben-banane-si-coacaze1

Ingrediente:

1 lingura faina pentru tapetat tava , menta proaspata , 1 lingura zahar pudra , 2 banane, 500ml frisca lichida , 250g pepene galben , 50g unt (60 % grasime), 1 lingura otet de vin , 100g coacaze rosii proaspete, 10g praf de copt, 5 linguri apa calduta , 2 oua, 1 plic zahar vanilat , 1 lingura cacao, 100g ciocolata alba, 50g faina , 100g zahar tos granulatie mica

Mod de preparare
Pasul 1: Crema de pepene galben

– Se bate cu mixer-ul frisca pana cand aceasta devine ferma si nu cade din bol, apoi se introduce la frigider.

– Se curata pepenele galben atat de coaja cat si de samburi, se taie in bucati, dupa care le facem piure cu ajutorul blenderului in care mai adaugam 2 lingurite de zahar pudra plus zaharul vanilat.

– Amestecam in frisca piureul de pepene galben si il introducem din nou la frigider.

Pasul 2: Blatul pufos

– Se incalzeste cuptorul la 180 grade.

– Se bat albusurile spuma, se pune pe rand cate o ligura de zahar si apoi o lingura de apa calduta, ajungand la 5 linguri de zahar si 5 linguri de apa, apoi se adauga cele 2 galbenusuri de ou, se pune faina, apoi lingura de cacao, dupa care amestecam. Dupa, adaugam 10g de praf de copt stins cu o lingura de otet.

– Ungem tava cu unt si o tapetam cu lingura de faina, surplusul il aruncam, adaugam coca si o bagam la copt la foc mic timp de 10 minute, apoi la foc mediu timp de 10 minute.

– Scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Pasul 3: Aceasta crema se serveste pe un blat pufos, dupa care urmeaza un rand de crema de pepene galben , un strat de banane taiate, acoperite de un alt strat de crema, iar la sfarsit ornat cu ciocolata alba, coacaze si o frunza mica de menta.

Pofta Buna!

Sursa: FoodStory.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *