Originile unei retete – biftec tartar

Cine comanda la restaurant biftec tartar este sevit cu o portie de carne cruda tocata fin, marinata in otet sau vin si asezonata cu putina ceapa, capere si piper. biftec tartar

Acesta reteta provine de la un obicei alimentar al tatarilor, numiti de europeni “tartari” din cauza cruzimii lor ( in antichitate Tartarul era denumirea data Infernului). Acesta populatie nomada din Asia, supusa de Genghis-Han in sec. XIII, petrecea mult timp calare, mutandus-se permanent in cautarea hranei. Pentru a conserva carnea animalelor vanate in timpul calatoriilor mai lungi, adoptasera o metoda ingenioasa, chiar daca aparent neigienica: puneau carnea intre sa si cal astfel incat, din cauza frecarii, aceasta se macera si ramanea comestibia zile in sir.sos tartar

In afara de biftec tartar mai exista si sosul tartar: un amestec lichid din galbenusuri de ou fierte tari, patrunjel si condimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *