8 mituri despre sarcina

mituri-despre-sarcina
Nu exista nici un dubiu cum ca lectiile invatate din generatie in generatie sunt cele mai bune, insa uneori din gura in gura circula si informatii care nu sunt decat mituri. 

Faceti cunostinta cu 8 mituri legate de sarcina:

1. Daca esti de parere ca pozitia din timpul acctului sexual influenteaza sexul copilului, atunci te inseli. Nu exista nici o relatie intre pozitia aleasa si sexul copilului.

2. Spalatul vaginal dupa contactul sexual nu previne sarcina. Odata ce partenerul ejaculeaza, sperma este eliberata direct in colul uterin cu o viteza de 45km/h, deci nu exista nici o oprire a procesului printr-o baie.

3. O intrebare frecventa in randul cuplurilor care doresc sa aibe copil este: „avem nevoie de sex in fiecare zi?” Raspunsul este nu. Sperma ramane in tuburi timp de doua zile. Pentru a va asigura ca sperma ramane acolo cand femeia ovuleaza, trebuie sa faceti sex de trei ori pe saptamana.

4. E posibil sa fii mama dupa 30 de ani. Fiecare femeie care nu are probleme, ovuleaza la o intensitate liniara pana la 35 ani. Dupa aceasta varsta, productia scade, ceea ce face ca posibilitatea de a ramane insarcinata sa fie mai mica.

5. Unii cred ca temperatura corpului femeii creste atunci cand este la ovulatie, insa este doar un mit. Temperatura corpului femei difera in functie de sanatatea acestora, nu poate fi folosita ca paramentru pentru a detecta ovulatia.

6. Unele femei cred ca daca stai cu picioarele ridicate dupa actul sexual, sunt sanse mai mari de a ramane insarcinata. Este un mit, nu pozitia influenteaza sarcina.

7. Cine se teme sa ia pilule contraceptive deoarece crede ca dupa intreruperea lor nu va putea sa aiba copii poate sa stea linistita. Daca medicamentele au fost luate sub supraveghere medicala, nu va fi nici o problema.

8. Intervalul de timp intre gestatia unui copil si altul nu influenteaza deloc sarcina a doua. In cazul in care mama si tata nu au probleme de sanatate legate de fertilitate, sarcina va fi un succes.

 

 

 

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *