Madrid – 10 obiective turistice

Madrid capitala Spaniei este singura capitala europeana care nu este situata pe cursul unui rau.
Anual in Madrid ajung peste 60 de milioane de turisti, putunad fi vizitata in orice anotimp.

simbolul-madriduluiSimbolul Madridului – ursul ce mananca fructe dintr-un copac (capsun),  se regaseste in centrul oficial al Madridului – Piata Puerta del Sol. Madridul, un oras pe care nu il poti uita usor, este impanzit de strazi largi cu verdeata si piete circulare in care se aduna foarte multi turisti.

Daca vizitezi Madridul nu trebuie sa ratezi:

Puerta del Sol – Emblematica pentru Madrid si punctul perfect de pornire in exploatarea orasului – km 0Puerta-del-Sol-MadridGran Via – Cea mai faimoasa strada din Madrid, o expozitie de arhitectura din secolul 20. Aici se gasesc multe cinematografe, magazine, hoteluri, banci, restaurante, teatre.

gran viaPlaza de Cibeles – Una dintre cele mai frumoase piete din Madrid. In centrul pietei se afla un alt simbol al orasului: Fantana Cibeles care o reprezinta pe zeita romana a naturii, intr-un car tras de doi lei.Plaza-de-CibelesPlaza Mayor – Aflata in centrul orasului, Plaza Mayor este inconjurata de cladiri din lemn. In centrul pietei se regaseste o statuie de bronz a Regelui Filip al II-lea al Spaniei.Plaza MayorPlaza de Espana – Situata la sfarsitului faimosuui bulevard Gran Via, piata este plina de turisti si vanzatori ambulanti. In centru pietei este statuia Don Quijote si Sancho de la Mancha in cinstea scriitorului spaniol Cervantes.Plaza de EspanaPalatul Regal – Cel mai mare palat din Europa, cu peste 2000 de camere, fiind resedinta oficiala a regelui Carlos si a familiei sale.

Palatul Regal MadridCatedrala Almudena – se afla langa Palatul Regal. A fost nevoie de 100 de ani pentru a o construi in stil neo-gotic.Catedrala Almudena MadridParque del Retiro – Cel mai polular parc din Madrid, creat pentru a fi parc regal. Parque del Retiro gazduieste astazi Museo del Ejercito – un muzeu militar, Palacio de Cristal si gradina de trandafiri.ParqueDelRetiroStadionul Bernabeu  – stadionul echipei Real Madrid este unul dintre cele mai frumoase si grandioase stadioane din Europa , dar si din lume. Bernabeu are o capacitate impresionanta de 80.354 de locuri.Santiago-Bernabeu

Puerta de Europa  sau turnurile Kio – doua turnuri construite din granit, sticla si metal, la inceputul anilor 1980, iar unghiul la care sunt inclinate este de-a dreptul spectaculos. Turnurile sunt situate in Plaza Castilla reprezintand modernismul si dinamicitatea Madridului.Puerta-de-Europa

Vezi si o alta destinatie de vacanta: Barcelona

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *