In doi cu mai putin stres

In epoca aceasta de instabilitate familiala si divorturi in care traim, a reusi sa formezi o pereche fericita si durabila constituie una dintre marile provocari si tinte ale tineretii.

Majoritatea sondajelor aseaza certurile si dezacordurile conjugale printre primele cauze ale stresului.

Concluzia logica ar fi sa acceptam ca viata in doi nu este o arta usor de stapanit. Totusi printr-o atitudine corecta si multa dorinta, relatiile in doi pot constitui cea mai sigura forma de a obtine o dezvoltare personala echilibrata si fericita.

in doi cu mai putin stres

Pentru cei care vad in relatia conjugala o cauza importanta a stresului, le recomandam sa puna in practica urmatoarele sfaturi:

Sa pastram o atitudine iertatoare – Toti sintem nedesavarsiti. Mai presus de toate este sa luati initiativa de a ierta. Deseori va trebui sa iertati ofense aduse in mod involuntar, alta data voluntar. Este vorba despre o experienta grea pentru amorul propriu, insa este o necesitate pentru fericirea in cuplu.

Sa ne concentram atentia pe calitatile celuilalt – Fara nici o indoiala, puteti gasi o lista lunga de calitati la partenerul vostru. De ce sa nu i-o spuneti?
Decat sa ma gandesc la un lucru care ma supara, de ce sa nu ma gandesc ca partenerul meu are multe alte calitati?

Identificati problemele si ajungeti la un numitor comun – Este foarte important sa depistati impreuna cu partenerul cauza reala a problemei si sa ajungeti la un punct comun pentru solutionarea ei.

Trebuie sa cultivam o traire romantica – Amintitiva de creativitatea si ingenuitatea pe care partenerul o avea la inceputul realatie. Din nefericire, cu trecerea timpului membrii cuplului renunta sa mai faca lucruri dragute, romantice. Incercati sa iesiti din cand in oras, singuri, sa organizati o iesire la sfarsitul saptamanii, facand atunci declaratii de dragoste sau mici cadouri surpriza.

Practicati comunicarea – Aste impotant ca in programul fiecarei zile sa puneti deoparte timp in care sa stati in liniste de vorba cu partenerul. Astfel ajungeti sa comunicati la un nivel intim.
Pentru a mentine vei flacara dragostei si a depasi conflictele conjugale comunicarea este esentiala.

Incurajati spiritualitatea – Diferite studii sociologice au aratat ca familiile in care unul dintre membrii este credincios si celalalt nu, prezinta un inalt nivel de conflict conjugal. In schimb in familiile in care cei doi au o credinta comuna si o practica, nivelul de satisfactie este crescut.

Voi ce tehnici folositi pentru a reduce stresul in cuplu?

Ultimele comentarii
  1. sarah
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *