5 idei neconventionale de decorare a oualor de Paste

Te pregatesti pentru vopsitul oualor de Paste? Da deoparte colorantii gasiti in comert si indreapta-ti atentia catre urmatoarele metode neconventionale de vopsire a oualor de Paste.

1. Oua  de Paste vopsite cu matase

Tot ce trebuie sa faci este sa gasesti cateva bucati de matase naturala cu imprimeuri deosebite si sa infasori in ele ouale pe care vrei sa le pregatesti pentru Paste. Este simplu! Ai nevoie de cateva bucati de matase naturala, bucati de panza alba si elastice. Infasoara fiecare ou in bucata de matase, apoi in bucata de panza alba si leaga-le cu elastice. Pune ouale la  fiert in apa in care in prealabil ai pus o cescuta de otet si vei obtine cele mai frumoase modele.

oua vopsite cu matase

2. Oua de Paste vopsite cu creta si lac de unghii.

Tot ce ai nevoie este creta in multe culori si un lac de unghii transparent. Fierbe ouale si apoi deseneaza-le cu creta in modelele dorite. Peste desenele de creta aplica lacul de unghii pentru a stabiliza culoarea. Copii tai vor fi incantati sa te ajute la vopsitul oualor de Paste!

oua de paste vopsite cu creta

3. Oua de Paste imbracate in foita de aur

Ai nevoie de foita de aur, adeziv, o pensula si vopsea de oua. Vopseste ouale in mod traditional, cu vopsea de oua (indicat este sa nu lasi ouale prea mult in vopsea pentru a nu capata o culoare intensa) apoi cu ajutorul pensului si al lipiciului, aplica foita de aur. Rezultatul va fi unul extraordinar!

oua de paste in foita de aur

4. Oau de Paste vopsite cu oja

Ai incercat sa inlocuiesti vopseaua de oua cu oja? Cum ti se pare ideea? Ai nevoie de oja in multe culori, pentru a obtine efecte cromatice deosebite. Firbe ouale apoi pregateste vopseaua.

Intr-un pahar de unica folosinta pune apa la temperatura camerei si varsa in ea mai multe culori de oja, pe care le amesteci usor cu un betisor. Tine oul intre degete si scufunda-l in pahar pentru cateva secunde. Oul se va colora doar pe partea de sus. Lasa-l la uscat si apoi scufunda-l cu partea ramasa nacolorata in sus. Iata ce vei obtine!

oua de paste vopsite cu oja

5. Oua de Paste cu ajutorul hartiei colorate

Ai nevoie de bucatele de hartie absorbanta, de preferant in multiple culori si forme, si lipici. Vei obtine rapid cele mai frumoase oua de Paste. Fierbe ouale apoi lipeste fiecare bucatica de hartie pe ou, pana il acoperi in totalitate si lasa-le la uscat in cartonul de oua. 

oua de paste in hartie absorbanta

Tu ce metoda folosesti pentru a vopsi ouale de Paste?

Ultimele comentarii
  1. Tania
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *