Facebook-ul poate rupe casnicii

Utilizatori de facebook aveti grija, va puteti afla la un „like” de divort. Tot mai multe studii ne spun ca facebook-ul poate fi marul discordiei intr-o relatie, ducand chiar la divort. 

Cel mai recent studiu realizat in 2014 de catre revista Human Behavior spune ca utilizarea sporita a facebook-ului coincide cu rata de crestere a divorturilor. O cresterea anuala cu 20% autilizarii facebook-ului a fost asociata cu cresterea ratei divortului cu 2.2 %.

cuplu facebook

Studiile anterioare au concluzionat si ele ca retelele sociale creaza probleme in casnicie. Retelele sociale aduc anumite persoane mai aproape. Atunci cand in cuplu exista o problema, multi oameni tind sa caute alinarea in alta parte, iar retelele sociale faciliteaza acest lucru. Fostul iubit, fosta iubita, sau oricare alt priten vechi este la doi pasi de tine, fiind tentat sa aplezi la el, in locul rezolvarii problemei cu partenerul.

Chiar si cele mai banale povesti de pe social media ofera o evadare. Psihologii sunt de parere ca oamenii isi ingroapa capul in ecranul calculatoarelor, acordand mai putina atentie problemelor si relatiilor lor. Este mai usor sa te uiti in monitor decat sa te uiti in ochii partenerului. In loc sa vezi ceea ce se intampla cu partenerul tau, citesti ce fac prietenii tai de pe facebook. Acesta este un mesaj clar pentru partener ca nu esti interesat de ceea ce i se intampla, ba mai mult comunicarea dintre voi va fi grav avariata.

Facebook-ul este citat in foarte multe cazuri de divort, asa ca daca doresti sa ai o casnicie fericita si trainica, ar fi bine sa stii care sunt prioritatile tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *