Divortul si cum le explicam copiilor

Psihologiii explica faptul ca este necesar ca partintii sa fie clari si obiectivi.

Divortul este un proces dureros, plin de sentimente, grija pentru viitor, si multe lucruri de rezolvat. Dar in mijlocul acestui uragan, ce ne facem cu sarcina de a le spune copiilor ca mariajul s-a rupt.

divort

Psihologii explica faptul ca este important ca pariintii sa vorbeasca impreuna cu copilul, sa ofere aceleasi explicatii copilului si sa fie cat mai clari si obiectivi. Aceasta atitudine previne confuzia copilului. De asemenea trebuie sa te asiguri ca el intelege ca nu este implicat in despartirea voastra.

Incearca sa ii spui copilului tau tot ce este important, prea multe detalii il vor confunda. Psihologii spun ca este bine ca copilul sa fie liber sa puna intrebari la care parintii sa raspunda direct. Lasati copilul sa-si extrime durerea, sa fie suparat, sa fie trist.

Dupa divort copilul se poate simti singur, caci unul din parinti nu mai este disponibil tot timpul. Dar acest sentiment ar trebui sa treaca cu timpul, mai ales daca acesta merge in vizita. Copilul incepe sa inteleaga ca nu a fost abandonat, doar ca parintii locuiesc in case separate.

In aceasta perioada copilul necesita mai multa atentie. Fiti deschisi in a vorbi cu copii vostri si subliniati sentimentele bune.

Nu este indicat sa va atacati partenerul in discutiile cu copilul. Durerea acestuia oricum este mare datorita separarii. Expertii avertizeaza ca parintii trebuie sa protejeze bunastarea copiilor cat pot de mult.

Citeste si despre cum putem trece peste o despartire

 

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *