Cum trecem peste o despartire?

despartireDespartirea si singuratatea

A manevra singuratatea atunci cand aveam obisnuinta sa traim cu cineva si de a functiona ca un cuplu, poate parea o misiune imposibila. Trebuie sa ne regasim reperele sau sa schimbam obiceiurile pe care le faceam cu celalalt. Pe scurt, sa ne gasim pe noi insine. Problema e ca, in loc de a fi sursa de bucurie si confort , ideea de a fi singuri, ne da o stare de iritatie.

Aceasta perspectiva infricosatoare, ne poate impinge in cautarea unui inlocuitor. Trecerea dintr-un cuplu in altul, poate fi o solutie, in cazul in care reusim sa gasim pe cineva gata sa inceapa o poveste. Dar daca il gasim si il folosim sa scapam de singuratate nu e cea mai buna solutie, esecul sentimental nu e departe.

Pentru multi psihologi si psihoanalisti, singuratatea face parte din conditia umana. De cele mai multe ori avem impresia ca un cuplu ne ajuta sa trecem peste lipsuri, probleme dar cuplul nu ne da siguranta de a ne satisface nevoile. Cateodata ne asteptam la prea mult de la celalalt iar la final ajungem sa fim dezamagiti.

Celibatul : o perioada de a se cunoaste pe sine.

Dar cum facem pentru a accepta aceasta perioada «benefica » ?
Incercam sa trecem peste temeri, incercam sa le primim si sa le constientizam. Treptat ele vor scadea si vom dobandi pacea interioara.
Apoi, invatam sa devenim autonomi si sa facem ce nu puteam face inainte. Micile placeri ne fac bine. Daca nu suntem bine cu noi insine, daca nu ne iubim si nu intelegem, atunci nici pe ceilalti nu ii putem iubi.

Un  sfat ar fi sa profitam de fiecare clipa. Incercand sa ne gandim la viitor, atunci cand suntem inconjurati de prieteni, familie, nu ne va mai fi frica de singuratate, afirma psihologii. Putem alege, sa ne implicam in diverse activitati cu prietenii sau in cadrul diverselor asociatii, pentru a incarca timpul si pentru a ne face legaturi sociale astfel prinzand incredere in noi.

Citeste si cele 10 motive pentru care barbatii isi pot pierde interesul pentru o femeie

Autor: Ana Tutulan

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *