Cum sa iti organizezi eficient garderoba

Daca sa faci ordine in dulapul cu haine nu iti face placere, cu siguranta esti in cautarea catorva sfaturi care sa te ajute la organizare.

garderoba

Urmeaza sfaturile de mai jos, si cu siguranta nu iti va mai lua o zi intreaga sa-ti organizezi garderoba, si totul va fi mult mai simplu la urmatoarele utilizari.

1. Ai prea multe perechi de pantofi si nu ai unde sa ii depozitezi? Cutiile, lazile sau chiar valizele sunt perfecte pentru depozitarea lor. Pantofii pe care nu ii porti in acest sezon pune-i in cutii si gaseste-le acestora un loc de depozitare. Poate sa fie un loc ferit in casa, deoarece nu va fi nevoie sa cauti la ele in fiecare zi.
Si perechile de pantofi pe care le porti constant sunt multe? Gasete si pentru acestea cutii spatiose in care sa incapa mai multe perechi, si punele intr-un loc usor accesibil.

pantofi

2. Vrei sa ai o garderoba in care sa gasesti usor lucrurile? Atunci aseaza hainele tale pe culori. Nu est ecomplicat: rosu la rosu, albastru la albastru, si asa mai departe pana creezi un frumos curcubeu in dulapul tau.
De asemenea poti organiza imbracamintea in functie de tip (pantaloni, tricouri, camasi, etc.), si de frecventa de utilizare.

3. Foloseste umerase, chair daca tu consideri ca acestea ocupa prea mult din spatiu, nu este adevarat. Ele te ajuta sa iti pastrezi ordinea in dulap si in plus, te ajuta la prelungirea duratei de viata a hainelor. Atunci cand acestea sunt asezate frumos pe umeras, nu este nevoie sa calci o bluza de fiecare data cand este purtata. Evitarea calduri puternice a fierului de calcat prelungeste durata de viata a hainelor.

4. Creeaza divizii in sertare. Utilizeaza cutii mici de carton si separa articolele de imbracaminte. Foloseste separatoare in special pentru lenjeria intima. Cutiile de caron te pot ajuta in separarea spatiului unui sertar sau al unui raft, astfel incat lenjeria ta intima sa aiba locul cuvenit.

organizare

5. Revizuieste hainele tale cu rabdare. Acest lucru te va ajuta sa elimini ceea ce nu mai doresti sa porti, ceea ce trebuie reparat, sau reinventat. Respecta o regula simpla in organizarea garderobei – elimina hainele pe care nu le-ai mai purtat de mai mult de un an. Nu trebuie sa le arunci. Daca tii la ele, dar stii ca nu ai sa le mai porti, atunci ar fi bine sa le dai unor oameni care au nevoie de ele. Gaseste o persoana nevoiasa si doneaza-le, sau apeleaza la ONG-uri si organizatii care colecteaza haine pentru sinistrati, sau astfel de cazuri.

Acestea nu sunt singurele variante prin care poti scapa de hainele pe care nu le mai porti. Daca esti o adevarata fashionista, si nu mai porti anumite haine, doar pentru ca in acest sezon nu mai sunt la moda, exista si targuri special organizat unde iti poti vinde hainutele vintage, astfel dulapul tau va respira usurat.

6. Calca hainele si impatureste-le frumos. Nu, nu este o pierdere de timp. Daca pastrezi hainele frumos aranjate, nu va mai fi nevoie sa le calci atunci cand le imbraci, deci nu vei mai pierde timp cu calcatul de fiecare data cand vrei sa iesi din casa.

Tu ce trucuri folosesti pentru organizarea garderobei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *