Cum sa economisesti apa la domiciliu

Revizuirea obiceiurilor noastre de acasa poate avea un impact enorm asupra economiei de apa de pe planeta.

Prin schimbarea micilor obiceiuri de acasa, in ceea ce priveste consumul de apa, poti face economie si poti ajuta planeta.

economiseste apa

Cum economisesti apa la domiciliu:

1. Opteaza pentru dus rapid. Inlocuieste baile lungi in cada, cu un dus rapid si astfel vei economisi foarte multa apa.

2. Inchide robinetul in timp ce te speli pe dinti. Spalatul pe dinti timp de 5 minute, cu robinetul deschis, genereza un consum de 12 litri de apa. Inchide robinetul in timp ce iti periezi dintii, si deschide-l doar atunci cand este nevoie, pentru clatire. Vei economisi multa apa, iar aceasta se va simti la factura ta de apa.

3. Colecteaza apa de ploaie. Daca stai la casa, vei reduce consumul de apa daca o sa colectezi apa de ploaie. Aceasta iti va folosi la udarea plantelor sau chiar la spalarea podelei.

4. Umple masina de spalat rufe si vase. Foloseste intreaga capacitate a masinii de spalat, astfel vei economisi apa. Daca vei baga de mai multe ori la spalat, apa consumata va fi mult mai multa.

5. Apeleaza la un instalator, daca exista scurgeri. Daca robinetul curge poate pierde pana la 46 de litri de apa intr-o zi. Ceea ce inseamna 16000 litri de apa anual.

6. Renunta la furtunul cu apa atunci cand speli masina. Masina poate fi foarte usor spalata si cu galeata de apa. Vei consuma mult mai putina apa.

7. Instaleaza pe robinete si dusuri, reducatoare de debit. Astfel de dispozitive reduc consumul de apa, prin reducerea debitului. Astfel vei face economie la apa, si acest lucru se va observa in factura ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *