Cum ne influenteaza culorile – semnificatie culori

Culorile ne afecteaza la toate nivelurile – mental, emotional, spiritual si fizic. Fiecare culoare este plina de o anumita energie, si nu numai ca se poate vedea, aceasta se poate simti si chiar mirosi.

culori

Exista dovezi stiintifice care atesta ca o culoare ne poate schimba starea de spirit, ba mai mult, acest lucru se poate intampla si in cazul orbilor.

Vara este galbena, plina de tarie si vigoare.
Toamna in culorile maro este momentul retagerii, este timpul reincarcarii fortelor pentru iarna.
Iarna este obscura, lipsita de lumina, culori.
Primavara este plina de culoare si energii pozitive.

In acelasi fel cum anotimpurile au culorile lor specifice, asa au si oamenii culorile lor. Fiecare persoana este unica si foloseste culorile care o excita. Exista oameni care se simt murdari cu anumite culori, altii au chiar culori norocoase.

In trecere prin viata noastra avem diferite perioade de dezvoltare si diferite momente in care preferam anumite culori.
Organismul uman are anumite energii care intr-un anumit moment ne transmit instictiv de ce culori avem nevoie sa purtam, cu ce anume ne simtim confortabil intr-un anumit moment.

culori

Culoarea violet este cea care aminteste de esenta noastra, inceputul nostru. Este o culoare minunata pentru meditatie si relaxare. Mintea incetineste gandurile in prezenta ei, ceea ce ne ajuta sa aprofundam in psihicul nostru, oferindu-ne o perspectiva mai adanca a fiintei noastre, a existentei.
Culoarea violet este folosita de orice terapeut pentru a tarata orice boala. Cu ajutorul vibratiei ei sunt eliminate problemele.

Indigo este culoarea ce nu trebuie sa lipseasca din trusa de prim ajutor. Indigo poate fi folosit aproape la orice, de la purificare, sedativ, calmant, la echilibrare si detoxifiere.
Este perfecta pentru a fi utilizata in timpul meditatiei si in cadrul altor tehnici de dezvoltare spirituala deoarece aduce echilibru la nivelul creierului.

Alb ne curata atat in interior cat si in afara. Purifica fiinta noastra de energii negative care ar putea perturba drumul nostru in viata.
Culoarea alba amplifica energiile pozitite si de inalta frecventa si anuleaza blocajele energetice. Este folosita pentru a bloca impotriva atacurilor psihice, a gandurilor negative si alte entitati.
Albul stimuleaza cand esti obosit si organismul este slabit.

Rosu este energia telurica. Culoarea rosie are o energie joasa si are rolul de a mentine corpul in lumea fizica. Rosul este energia originala de supravietuire. Cu ajutorul culorii rosii ne incarcam cu energie, forta fizica si caldura placuta.
Culoarea rosie este folosita pentru a imputernici persoanele bolnave, si cele cu probleme legate de anemie si circulatie. Este folosita si pentru tratarea bronsitelor, racelilor si a pneumoniei.
De asemenea este folosita pentru a ridica temperatura corpului si tratarea zonelor deteriorate de frig.

Culoarea portocalie conduce pasiunile, emotiile, pofta de viata. Portocaliu intinereste, da putere, vigoare. Este creatoare si intretine energia. Aceasta culoare activeaza viata noastra, umpland-o cu optimism, creativitate, vointa, dorinta de implinire si stimulare sexuala.

Portocaliu regleaza sistemul circulator, stimuleaza sexual si trateaza organe ca vezica, rinichii si tractul urinar.
Poate fi folosita pentru incarcarea rezervelor energetice ale organismului si revitalizare.

Galben este viata insasi. Culoarea galbena trezeste mintea, ascute puterea. Te ajuta sa te concentrezi, da rapiditate gandurilor, o memorie mai buna si capacitate intelectuala.
Cu galben se pot trata toate problemele gastro intestinale, problemele digestive, hepatice si boli pancreatice.

Verde relaxeaza oamenii nervosi si hiperactii, aduce pace, calm si speranta.
Este cea mai abundenta culoare de pe fata Pamantului, oferindu-ne pace, liniste, odihna, siguranta, protectie, vindecare si relaxare.
Verdele este folosit pentru a trata sistemul nervos. Are proprietati calmante. Eficient in tratarea problemelor pulmonare si afectiuni cardiovasculare.
De asemenea ajuta la vindecarea tulburarilor mentale, a tensiunii psihicce din subconstient.
Culoarea verde nu este folosita niciodata in cazul tumorilor sau a altor forme de cancer, deoarece in aceste conditii acestea ar putea avansa.

Albastru incurajeaza schimbarea, invatatul, perfectionarea, cunostintele si intelepciunea.
Albastrul creeaza o viata dinamica si elimina teama, promovand gandurile bune.
Aceasta culoare este folosita pentru a trata afectiuni oculare, afectiuni ale sistemului respirator si cel venos. Albastru ajuta la scaderea tensiunii arteriale si furnizeaza liniste si calm. Este eficace si in tratarea bolilor copilariei, cum ar fi varicela, icter, etc.

Culoarea argintie amplifica energiile, ofera claritate mentala si putere de concentrare, si dezvolta intuitia.
Argintiul echilibreaza energiile feminine care pot fi tratate in probleme emotionale rezultate din probleme menstruale, ovulatie, poz nastere, avort, sindrom depresiv si modificari ale dispozitiei in timpul sarcinii, menopauza.

Culoarea roz este frecventa iubirii, acea energie puternica ce ne face sa uitam de durerile noastre.

foto: valeforho.deviantart.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *