Cum descoperim barbatii daunatori

Nici o femeie nu este la adapost cand vine vorba de barbatii daunatori. De la mama , pana la femeia de afaceri, putem in orice moment sa fim victima acestor barbati care pun in pericol echilibrul nostru mental.

In cartea sa « Barbatii toxici, 10 modalitati de a-i recunoaste si de a te elibera de ei », autorul Lilian Glass a reperat mai mult de 10 tipuri de barbati toxici. Iata cateva portrete-robot pentru a va ajuta sa-i descoperiti.barbati-toxici

1. Rivalul gelos: El vrea mereu sa aibe control pe tot si nu e niciodata de acord cu ce spuneti. Foloseste adesea violenta verbala si nu se fereste sa va cicaleasca in public. Ii place sa se confrunte si isi va arata mereu superioritatea.

2. Provocatorul nesincer si vulcanic: Nu va zice niciodata ce simte chiar si atunci cand este furios sau suparat. Din contra, atunci cand explodeaza, cateodata din cauza unor lucruri minore, devine un vulcan iar furia lui e mare. Are momente cand e tacut si imbufnat.

3. Arogantul atotstiitor: Ascultand acest tip de barbat, s-ar parea ca el stie raspunsul la tot. Se crede destept iar maniera de a vedea lucrurile este singura acceptata. Va denigreaza pentru tot si se crede superior . Este un adevarat tiran superior care critica tot si accepta doar ce vrea el.

4. Don Juan mincinoasul: Este un manipulator, infidel si un seducator. Reuseste sa-si pacaleasca anturajul datorita faptului ca e foarte convingator. Ii place sa se flateze pe el insusi, pentru a va face mai confuza. Daca il confruntati va incerca sa rastoarne situatia sa va faca sa va simtiti vinovata.

5. Despotul brutal: Este un adevarat dictator care vrea sa va domine. Nu are ezitari sa va intimideze si foloseste furia, iar daca ii rezistati, se intoarce si poate deveni violent.

6. Complicele ipocrit: Se baga in tot ce nu-l priveste . Obiectivul lui este e va manipula. Va da repede sfaturi, sa va spuna ce sa faceti si preia controlul asupra vietii voastre. Are momente cand da cu bata in balta si povesteste secretele voastre prietenilor si chiar necunoscutilor.

7. Bietul martir: Bunastarea pentru el nu e usoara. Are mereu impresia ca lumea se aliaza impotriva lui. Autodistrugator, traieste o mare suferinta interioara. Ii place sa pozeze drept victima si are mereu impresia ca nefericirea lui e din cauza altora.

8. Cel slab de ingeri: Nu are propria vointa. Nu are curaj sa infrunte lucrurile si se baga sub o sfera de umbra si de tacere. Nu vrea sa raneasca pe nimeni si ii e frica de taceri. Nu isi exprima parerile si se va retrage adesea daca simte ca ce vrea sa spuna nu e ceea ce vreti sa auziti.

9. Narcisistul egoist: Se gandeste doar la el. Ce faceti nu are nici o importanta in fata lui doar daca e vorba despre lauda. Nu-l interesati doar daca ii sunteti devotate. Nu se preocupa de voi si nu ezita sa va denigreze sau sa calculeze punctele voaste sensibile.

10. Nepasatorul, recele : Este rece si rareori isi dezvaluie sentimentele. Comnicarea nu e punctul lui forte si trebuie mereu sa ghiciti ce simte. Nu este un emotiv dar nu-i prea place sa vorbeasca, evita si contactele fizice. Nu este o persoana rea dar aveti impresia ca nu e intereast de ceea ce faceti sau spuneti.

11.”Sociopsihopatul „: Este periculos pentru ca nu emite nicio empatie si este insensibil celorlalti. Poate fi sarmant, dar fiti cu bagare de seama caci ii e greu sa se stapaneasca si nu isi exprima niciodata regretul fata de vreun act rau impotriva dumneavostra. Are mereu tendinta de a cauta noutati si de a fi impulsiv in reactiile sale.

Daca observati aceste caracteristici la unii barbati din anturaj, puteti cauta metode de a-i „decoda”. Aveti alegerea de a rupe relatia daca va dauneaza existentei. Incredeti-va in intuitie.

Totodata , Lilian Glass explica faptul ca indiferent de ceea ce faceti nu-i veti schimba si ca nu merita pierdut timpul cu ei. Daca aveti un „sociopsihopat” de exempu in anturaj, atentie caci poate fi extrem de periculos si masuri trebuie luate imediat.

Citeste si „Cu ce fel de femei sunt dispusi barbatii sa insele

Autor: Ana Tutulan

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *