Cu ce fel de femei sunt predispusi barbatii sa insele

infidelitate-barbatiBarbatii care cauta o relatie de scurta durata prefera femeile cu trasaturi faciale mai „feminine”, dezvaluie un studiu realizat de Anthony Little de la Universitatea Stirling si Benedict Jones de la Universitatea Glasgow.

Cercetatorii au efectuat un nou studiu asupra a catorva sute de barbati heterosexuali sanatosi. Oamenii de stiinta au realizat imagini compozite ce infatisau fetele unor femei si au intrebat barbatii care sunt femeile cu care si-ar dori sa aiba o relatie de scurta durata si care sunt cele cu care si-ar dori sa aiba o relatie de lunga durata.

Cercetatorii realizasera doua versiuni ale fiecarei fete – una mai feminina si alta cu mai multe trasaturi masculine. Fetele erau fie de origine europeana, fie de origine japoneza.

Oamenii de stiinta au descoperit ca, atunci cand era vorba despre o relatie de scurta durata, barbatii alegeau mai ales femeile cu trasaturi feminine. Acest lucru era mai ales adevarat in cazul barbatilor care se gaseau intr-o relatie solida, de lunga durata.

Atunci cand un barbat are deja o partenera, costul asociat riscului de a fi descoperit de partenera poate duce la ridicarea standardelor in ceea ce priveste alegerea unei partenere pentru o relatie de scurta durata. In schimb, barbatii care nu au o relatie stabila isi pot creste sansele de reusita pe termen scurt prin relaxarea standardelor„, scriu cercetatorii.

In schimb, cercetatorii au descoperit ca atunci cand este vorba de relatii de lunga durata, „barbatii prefera femeile mai putin atragatoare, cu mai putine trasaturi feminine„.

Alte cercetari mai vechi au aratat ca este mai probabil ca femeile atragatoare sa fie infidele, mai ales in cazul in care partenerul lor este urat.

Cercetatorii spun ca acest lucru explica de ce barbatii prefera femeile mai putin atragatoare pentru relatiile de lunga durata: „Daca partenera il insala, atunci barbatul risca sa creasca un copil care nu este al lui”.

Sursa: Descopera.ro

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *