Cele mai frecvente certuri in cuplu si cum le evitam

Cele mai frecvente certuri in cuplu sunt din cauza geloziei, a prietenilor si a banilor.

Nici o relatie nu poate fi perfecta. O mica discutie se poate transforma intr-o adevarata lupta chiar daca partenerii se iubesc, si nu isi dorec asta.

Potrivit psihologilor dificultatile de comunicare si problemele legate de stima de sine, afecteaza cele mai multe cupluri. Pe langa aceste probleme relatiile se confrunta si cu alte probleme care in timp le pot dezbina.

1. Certuri datorate gelozieigelozie
Unii spun ca putina gelozie poate condimenta relatia. Gelozia este uneori o declaratie de dragoste. Dar care este limita geloziei? In ce masura este sanatos sa stii totul despre partenerul de viata? Din ce moment preocuparea ta devine obsesiva si deterioreaza relatia?

Exista o linie fina intre gelozie si posesivitate. Aceasta duce multe cupluri la discutii interminabile si chiar certuri. Asa ca ai grija ca gelozia sa nu fie atat de mare incat sa va faca rau. Uneori gelozia poate afecta stima de sine. Cel mai bine ar fi sa renunti la gelozia exagerata si sa cauti activitati care ajuta la consolidarea stimei de sine. Ai grija la frumusetea fizica, ingrijeste-te de starea ta emotinala, mentala si spirituala.

2. Certuri din cauza prietenilorcerturi din cauza prietenilor
Exista cazuri cand femeile se plang de prietenii iubitilor lor, femei care sunt deranjate de atitudinea prietenilor lui.
Frazele de genul „prietenii tai vor sa petreci mai mult timp cu ei decat cu mine”, „prietenii tai te indeparteaza de mine”, „prietenii tai sunt idioti” sunt frecvente in unele cupluri, iar aceasta conduce catre discutii si certuri in cuplu.

Cum rezolvi problema prietenilor? Respecta opiniile altora! In loc sa critici gandeste-te la motivul pentu care doua persoane sunt prietene, ce i-a legat. Aminteste-ti de asemenea ca nici tu nu ai vrea sa auzi adesea critici cu privire la prietenii tai.

In cuplu tine intotdeauna cont de de opinia celuilat, de personalitate, gusturi, si lasa-i libertatea de a-si alege prietenii.
Si reciproca este adevarata. Tu trebuie sa ai parte de aceeasi libertate, iar luptele in cuplu nu vor mai exista.

3. Certuri pentru banicerturi pentru bani
Un sondaj realizat in 2012 de un profesor de la Universitatea din Michigan (SUA) a aratat ca principalul motiv pentu care cuplurile se cearta, sunt banii.
Adevarul este ca atunci cand doi oameni aleg sa traiasca impreuna, aspectele cum ar fi: cheltuielile si economiile sunt frecvente.
Secretul pentru ca aceste discutii sa nu devina certuri este sa menti un dialog bun, sa stii cand este momentul sa te opresti pentru al asculta pe celalalt.
Certurile despre bani pot aparea si daca nu esti intr-o casncie. Acest lucru se datoreaza diferentei de prioritati. Unii considera ca este bine sa economiseasca, altii sa investeasca, altii sa cheltuie, si asa apar tot felul de discutii aprinse.

Deciziile cu privire la bani trebuie luate impreuna. Atunci cand iei o decizie financiara, discuta cu partenerul tau, incearca sa gasiti un punct de comun acord.

4. Certuri pentru „lipsa de atentie”lipsa de atentie
La un moment dat in relatie, femeia sau barbatul se poate simti inconfortabil cu ceaa ce numeste „lipsa de atentie”.
Uneori cererea este neintemeiata, alteori poate fi ceva cat se poate de real. Este posibil ca partenerul sa aiba o perioada mai grea si sa devina mai rece in cea ce priveste atitudinea fata de tine.
Este important sa vorbiti despre ceea ce se intamla intre voi, insa nu deveni agasanta. Gaseste momentul si locul potrivit, si ai rabdare cu el. Este iportant ca discutia sa fie una relaxanta, fara suparare.

5. Certuri legate de casniciecerturi in casnicie
Multe cupluri marturisesc faptul ca in timpul intalnirilor nu se certau, insa atunci cand s-au mutat impreuna acestea au aparut. De ce se intampla acest lucru? Cum poti evita certurile?
Mariajul necesita un angajament profund. Fiecare trebuie sa-si asume sarcini si sa le respecte. Respecta-te pe tine si respecta-l pe cel de langa tine. Fii mai putin rigida si accepta si ceea ce ii face placere celui de langa tine.

Psihologii subliniaza faptul ca ceturile frecvente nu sunt sanatoase, dar si lipsa lor poate fi daunatoare. Gaseste echilibrul perfect!

 sursa: dicasdemulher.com

Ultimele comentarii
  1. ionescu
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *