Asasinii libidoului in viata de zi cu zi

libidou scazut

Stim cu totii ca orele lungi la birou, lipsa somnului si copiii bolnavi, isi pot pune amprenta in mod negativ asupra vieti nostre sexuale. Dar, ca un animal de companie ne poate afecta viata sexuala, este mai putin cunoscut.
Iata mai jos cativa asasini ai libidoului, care desi nu ne vine a crede, au un efect surprinzator asupra vietii noastre.

Menstruatia
Expertii spun ca apetitul sexual al femeii variaza pe perioada menstruatiei. Libidoul este diferit pentru fiecare femeie in parte, insa la majoritatea, acesta atinge cote mai inalte la mijlocul perioadei de menstruatie, cand nivelul de estrogen si testosteron ajung nivelul maxim.

Medicamentele
Multe dintre noi nu realizam faptul ca administrarea unui anumit medicament ne poate afecta viata sexuala. Desi exista numeroase liste de avertizare asupra efectelor unor medicamante, de multe ori nu luam in calcul atunci cand libidoul scade ca ar putea fi din acesa cauza.

Mintea
Creierul este organul sexual cel mai puternic. Pentru multe femei dorinta nu apare pana cand nu sunt in mijlocul unui comportament sexual. Asadar, important este sa incepi si dorinta va veni pe parcurs, ca in proverbul “pofta vine mancand”

Ora zilei
Interesul sexual variaza atat la femei cat si la barbati, in functie de fiecare ora din zi. Unele femei sunt mai interesate de sex dimineata, deoarece sunt odihnite si rexate, in timp ce pentru alte femei, sexul este pe ultimul loc atunci cand suna ceasul de trezire. Daca tu si partenerul nu sunteti pe acelasi program aceasta nu inseamna ca nu puteti ajuge la sincronizare. Incearca sa fii mai felexibila si intima cu partenerul in diferite momente ale zilei.

Animalele de companie
Iti vine sa crezi sau nu, animalele de companie isi pun amprenta asupra vietii tale sexuale. Un caine poate schimba ciclul de somn al unui cuplu. De aici – afectarea vietii sexuale, dar si a modalitatilor de a face sex, atunci cand cainele doarme in part cu cuplul.

Mancarea
Cu siguranta, cu toate am auzit de mancarea afrodisiaca: stridiile, ciocolata, sampania. Dar poate cu adevarat ceea ce mananci sa aiba impact in dormitor? Conform “Journal of Sexual Medicine” femeile care au consumat cel putin un cub de ciocolata pe zi au raportat o dorinta sexuala mai mare.

Tehnologia
Recente cercetari asupra efectelor telefoanelor mobile au demonstrat ca telefonul adus in vizuina sexuala ne poate influenta viata sexuala. Chiar daca nu intentionam sa raspundem unor eventuale apeluri acestea ne pot distrage atentia.

Televizorul si filmele
Vizionarea filmelor erotice poate imbunatati starea de spirit. La polul opus, vizionarea unui film trist te poate face sa te indepartezi de activitatea sexuala, sau chiar mai rau, vizionarea unui film violent, infricosator poate provoca anxietate, stres, ceea ce indeparteaza de sex.

Cartile
Expertii spun ca lectura usor erotica, aproximativ 20 de minute pe zi, de trei ori pe saptamana poate creste nivelul de dorinta sexuala si unitate. Cu toate avem vieti ocupate, in care ne ramane foarte putin timp sa ne gandim la sex. O astfel de carte ne ofera posibilitatea, la sfarsitul unei zile incarcate sa ne concentram si asupra sexului.

Exercitiile fizice
Este stiut faptul ca activitatea fizica ajuta la imbunatatirea vieti sexuale. Facand miscare ne simtim mai bine in corpul nostru, capatam incredere si astfel creste si starea de spirit sexuala.

Ia in considerare toate aceste aspecte si imbunatateste-ti viata sexuala!

Ultimele comentarii
  1. Diana
    Răspunde
  2. dana
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *