9 lucruri pe care nu le stiai despre sex

orgasm

1. Orgasmul fara organele genitale

Cercetatorii au descoperit ca nu toti oamenii au nevoie de organele genitale pentru a atinge un orgasm. Orgasmul poate fi stimulat in diferite moduri, prin diferite parti ale corpului. Mai mult decat atat, centrul organismului este situat de-a lungul nervului spinal, iar daca este stimulat acest punct, se poate declansa un orgasm. De asemenea, unii oameni pot ajunge la orgasm si atunci cand stimuleaza alte parti ale corpului. De exemplu, un american are orgasm de fiecare data cand isi periaza dintii.

2. Orgasmul poate trata sughitul cronic

Orgasmul poate fi un bun remediu pentru sughitul cronic. In anul 1999, un om care a incercat toate metodele pentru a scapa de sughit, s-a vindecat in timp ce facea dragoste cu sotia lui. Medicul sau a publicat un articol intr-un cotidian medical, in care preciza ca sexul, si mai ales orgasmul, poate trata sughitul cronic. Ba mai mult, el sugera aceasta metoda fara partener.

3. Sexul trateaza durerile de cap

Specialistii spun ca sexul poate face minuni in ceea ce priveste tratarea durerilor de cap. Sexul stimuleaza producerea de exitocina si endorfina, al caror efect, combinat, amelioreaza in mod natural durerile de cap.

4. Orgasmul creste fertilitatea

La inceputul anilor ’90, medicii au prescris orgasmul ca tratament pentru a mari gradul de fertilitate. Teoria care a stat la bazele acestei descoperiri, a fost aceea ca sperma este aspirata in colul uterin, pentru a fi transmisa catre ovule, sporind astfel sansele. Medicii au afirmat, insa, ca aceasta metoda nu este esentiala pentru reproducere.

5. Parul pubian este programat.

Ciudat sau nu, parul pubian este programat sa creasca doar o anumita lungime. Nu e nevoie sa fie taitat ca si parul capilar.

6. Oamenii nu sunt singurele fiinte care fac sex de placere

Multi ar fi tentati sa creada ca doar oamenii fac sex de placere, si ca animalele fac asta asta doar a-si hrani instinctul de reproducere. Ei bine, trebuie stiut ca si animalele fac sex, de multe ori, in afara perioadei de reproducere.

orgasmul tratament sughit7. Punctul G nu exista

Nici un studiu stiintific nu a dovedit existenta punctului G. Unii cercetatori cred in existenta lui, altii nu. S-ar putea face asocierea, mai degraba, cu o zona mai sensibila din interiorul sexului femeiesc, decat cu un organ propriu-zis.

 

8. Exercitiile fizice regulate sunt eficiente pentru sex

Exercitiile fizice cresc dorinta sexuala si libidoul, precum si probabilitatea de atingere a orgasmului. 20-30 de minute pe zi de exercitii fizice se pot dovedi a fi un bun afrodisiac, atat pentru femei, cat si pentru barbati.

atingerea orgasmului9. Unele femei nu au avut niciodata un orgasm

Atunci cand nu exista nici un orgasm vaginal sau clitoridian, se face referire la o disfunctie sexuala numita anorgasmie. Peste 30% dintre femei sufera de asta, la un moment dat al vietii lor. Desi, de cele mai multe ori, aceasta problema afecteaza femeile, si barbatii pot avea, de asemenea, dificultati in a atinge orgasmul. Vestea buna este ca anorgasmia se poate fi tratata, aproape intotdeauna, prin exercitii de natura sexuala.

Vezi si care sunt asasinii libidoului din viata de zi cu zi

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *