5 motive pentru a opri televizorul, chiar acum

Uitatul la televizor in exces poate dauna sanatatii tale.

Daca ai avut o zi obositoare la munca, 10 minute in fata televizorului te pot ajuta sa te relaxezi. Dar daca petreci mai mult timp in fata ecranului?  Televizorul iti poate dauna sanatatii, relatiilor, chiar si vietii sexuale.

Asa ca, daca esti unul dintre acei oameni dependenti de televizor, e timpul sa iti schimbi obiceiurile.

Cercetarile recente au aratat ca privitul excesiv la televizor poate creste riscul bolilor de inima, diabet, obezitate si cresterea problemelor de fertilitate. Toate acestea se intampla deoarece este o activitate sedentara, in care oamenii petrec foarte mult in aceeasi pozitie, fara nici o miscare.

opreste televizorul

Oamenii care se uita mai putin la televizor:

1. Traiesc mai mult
In afara faptului ca provoaca probleme de sanatate, uitatul la TV poate avea de asemenea impact asupra sperantei de viata. Studiile arata ca mai mult de trei ore pe zi in fata televizorului creste riscul de deces cu 13%.

2. Au relatii mai fericite
Uitadu-te la televizor in exces, devii implicat in povestile romantice din filme si ai tendinta de a le compara cu viata reala, ceea ce te poate afecta emotional, deoarece fictunea nu corespunde cu realitatea.

3. Dorm mai bine
Unii oameni cred ca televizorul te ajuta sa adormi mai repede dar, un studiu realizat in SUA cu aproximativ 20000 de adulti a aratat ca 50% dintre cei care au obiceiul de a adormi cu televizorul, isi reduc timpul de somn.

4. Sanatatea cardiaca este imbunatatita
Riscul de a suferi de o problema cardiovasculara creste cu 15% cu fiecare doua ore de stat in fata televizorului. Riscul de diabet creste si el cu 25% a demonstrat studiul Asociatiei Medicale din America.

5. Isi imbunatatesc fertilitatea
Studiul realizat de Universitatea Harvard din Statele Unite arata ca oamenii care se uita la TV pentru mai mult de 20 de ore pe saptamana isi reduc cantitatea de spermatozoiti cu pana la 44%. Pe de alta parte, practicarea a cel putin 15 ore de exercitii fizice pe saptamana creste cantitatea spermatozoitilor cu pana la 73%.

Asadar, decizia de a opri televizorul chiar in acest moment este cea mai potrivita.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *