5 moduri surprinzatoare in care banii afecteaza relatia

De la primele ore ale unei relatii incepem sa vorbim despre bani. Unele fete acorda o importanta deosebita platirii notei de catre partener, altele considera ca trebuie sa platesca jumatate-jumatate, alte fete refuza sa vorbeasca despre bani.

Povestea legata de bani este complicata de faptul ca femeile incep sa castige din ce in ce mai multi bani, ba chiar mai multi decat partenerii lor. Si… cum era de asteptat aceasta naste intrigi sociale.

bani cuplu
Iata cateva concluzii surprinzatoare referitoare la modul in care banii afecteaza relatiile:

1. Alegem partenerul in functie de venituri
Vei fi tentata sa spui ca nu este adevarat. Insa, majoritatea oamenilor se casatoresc cu persoane din aceeasi clasa sociala, cu acelasi tip de educatie, acelasi nivel de venituri.

2. Cuplurile materialiste au mai multi bani si mai multe probleme
Cercetatorii au descoperit ca acele cupluri care spun ca pentru ei, banii nu sunt foarte importanti, sunt cu 10 – 15 % mai stabile. Dar cuplurile materialiste? Acestea sunt cupluri in care comunicarea se erodeaza iar conflictele sunt mult mai dese.

3. Barbati inseala mai mult atunci cand depind financiar de partenera lor
Cu cat sunt mai dependenti financiar de partenera cu atat riscul de a insela creste. La femei, dependenta economica are efectul opus: cu cat sunt mai dependente financiar, cu atat este mai mica sansa ca ele sa fie infidele. 

4. Relatii in care femeile castiga mai mult decat barbatii macho, sunt amenintate
Cu cat barbatul se apropie mai mult de ideologia masculinitatii traditionale cu atat acorda o mai mare importanta faptului ca partenera castiga mai mult, si de aici poate proveni o relatie de proasta calitate.

5. O multime de oameni mint in legatura cu banii
22% dintre soti si sotii au chletuit bani de care partenerii lor nu stiau, potrivit unui sondaj recent publicat in revista Money. Sa speram ca toti au cheltuit banii pe un cadou pentru partener 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *