3 modalitati inteligente de a petrece timpul liber

Cu totii suntem ocupati, cu totii alergam pentru atingerea obiectivelor si cu totii obosim. Un program extrem de ocupat aduce oboseala si stres, de aceea avem nevoie si de timp liber

Fara sa ne luam si un timp liber, nu am mai fi eficienti, iar sanatatea noastra ar avea de suferit.

timp liber

Pentru ca este bine sa avem si timp liber, iata 3 moduri inteligente de a-l petrece.

1. Nu face nimic in timpul liber
Suna ciudat. Stiu! Dar in vartejul activitatilor zilnice nu realizam ca volumul excesiv de munca ne jefuieste de fericire si sanatate. Organismul uman are nevoie de timp pentru a se recupera dupa activitatea fizica si mentala. Prin umrare, iti recomandam sa te bucuri de sentimentul de relaxare mentala completa si pur si simplu sa nu faci nimic.

2. Mediteaza in timpul liber
Pentru a medita nu este neaparata nevoie sa-ti creezi o atmosfera confortabila si linistita. Poti medita si in timpul zilei, aproape peste tot. Tot ce ai nevoie este sa iei o mica pauza si sa te concentrezi asupra mintii tale, asupra repiratiei tale, fixandu-ti privirea catre ceva minunat si fermecator. Poate fi o floare, poate fi privelistea pe care o vezi pe geamul biroului. Daca nu iti poti lua gandul de la trebuirle zilnice, incearca sa numeri pana la 10 si sa te concentrezi asupra numaratului. Daca sirul se rupe, ia-o de la capat. Dupa cateva exercitii zilnice, iti va fi mult mai usor sa te detasezi de treburile de moment si sa meditezi 10 minute.

3. Asculta muzica in timpul liber
Muzica este cel mai bun mod de a petrece timpul liber. Muzica inseamna placere. Ea te poate bucura oricand si oriunde. In afara de relaxare ea poate servi drept inspiratie si motivatie pentru a fi mai buni si mai productivi.
Muzica poate fi combinata cu meditatia, iar rezultatul este unul de perfecta relaxare si pace. Incearca sa asculti muzica pozitiva, inaltatoare. S-a aratat ca muzica clasica poate avea efect de vindecare puternic asupra mintii si a corpului.
Chiar daca nu dispui de timp liber suficient pentru a asculta muzica pe care o preferi, o poti alatura diferitelor tale activitati. De multe ori, timpul trece mai repede si mai placut ascultand muzica buna

Tu cum preferi sa petreci timpul liber?

foto: imujer.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *