10 lucruri marunte care pot distruge o relatie

cearta in cuplu

1. Treburile de uz casnic
Cand este vorba despre luptele de genul: “al cui este randul la spalat vase”, are loc o ciocnire intre personalitati diferite. Exista 16 tipuri de personalitati diferite, si doar jumatate dintre acestea sunt axate pe organizare si curatenie. Deoarece contrariile se atrag, un partener poate fi foarte ordonat iar celalalt sa nu dea nici o importanta acestui aspect.
Daca te confrunti cu o astfel de problema, explica partenerului cat de important este pentru tine acest aspect, si invata-l cu calm ce sa faca, si de ce curatenia are prioritate.

2. Alegerea restaurantului
Unii oameni stau mai bine la ales filme si restaurante decata alti. Aceasta poate fi o calitate in plus. Daca nu este vorba de o calitate in plus, ci doar de dorinta de dominare, atunci partenerul tau ar trebi sa aiba o bila neagra.

3. Intotdeuna face ce vrea (sau invers)
A iesit cu baietii vineri, nestiind ca vrei sa faceti ceva impreuna, iar tu te simti desconsiderata. Este important sa fii directa cu cealalta persoana si sa ii explici de ce ai ajuns sa te simti asa. In caz contrar acesta poate duce la un comportament pasiv-agresiv si la resentimente.

4. Uitarea datelor importante
Este de multe ori o chestiune care vine din modul in care ai fost crescut. Daca faci parte dintr-o familie care mereu a sarbatorit si a dat o mare importanta aniversarilor/sarbatorilor, atunci si tu esti o persoana care tine cont de datele importante. In schimb daca familia nu a acordat niciodata importanta aniversarilor, nici tu nu vei face aceasta pe viitor. Este o chestiune ce se poate deprinde cu ajutorul unui calendar dar si cu informatii de la cei dragi privid asteptarile acestora.

5. Nimeni nu spune “la revedere” nimeni nu spune “Buna”
Iarasi, acest lucru se intoarce la ceea ce ai vazut la parinti tai atunci cand ai crescut. Aceste comportamente se inradacineaza in noi cand devenim adulti. Multe cupluri tind sa piarda ritualul salutului, al imbratisarii, al sarutului atunci cand se intalnesc, fiind distrasi de o multime de lucruri, cum ar fi verificarea e-mail-ului, a telefonului, etc… Reprogrameaza-te! Atunci cand ajungi acasa schimba treptele de viteza. Aceste atentii sunt importante pentru tine, cat si pentru copii tai!

6. Nu se arata destula afectiune
Acesta este un alt obicei ce se poate invata prin exemplul propriu. Daca doresti mai multa afectiune de la partenerul tau, incepe prin incurajarea lui in moduri mici. De exemplu tineti-va de mana cand va uitati la televizor, sau cand mergeti pe jos prin oras, astfel ve-ti fi conectati.

7. Nu exista comunicare in timpul zilei
Inseamna ceva daca partenerul nu a sunat, sau nu a dat un mail atunci cand voi doi sunteti la lucru? Diferite persoane au asteptari diferite cu privire la acest lucru. Ceea ce suntem cu adevarat se oglindeste in cat de importanti suntem pentru ceilalti.
Daca partenetul tau nu a realizat ca acest lucru este important pentru tine, discuta cu el. Mesajele de pe parcursul zilei intre parteneri mentin sincronizarea celor doua persoane.

8. Esti prea impulsiva
Iubitul tau tocmai a iesit de pe facebook, si tu te grabesti sa ii verifici mesajele! Chiar daca nu pastrati secrete, ati putea avea opinii diferite cu privire la limitele personale. Partenerul poate simti o invadare a spatiului personal.

9. Sarcasmul
Este indicat a nu fi folosit in cuplu. El poate indica un complex de superioritate. Atunci cand se gaseste pe partea de uimitor, sau jignitor, sarcasmul poate dezvalui probleme de caractere care trebuie abordate.

10. Limitele social media
Cum te simti in legatura cu limitele social media depinde de cat de introvertita sau extrovertita esti. In functie de personalitatea ta te poate deranja daca “rufele murdare sunt spalate in plublic”. Daca te deranjeaza aceste lucruri, trebuie doar sa lasi persoana de langa tine sa stie ca anumite informatii nu vrei sa fie share-uite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *