10 curiozitati pe care trebuie sa le stii despre alimente

curiozitati alimente

Un vas cu zahar ars, fierbinte, pus in frigiderul scos din priza si dezghetat, absoarbe orice miros.

Produsele lactate nu se pastreaza la lumina, deoarece aceasta favorizeaza distrugerea vitaminei B.

Petele de vin rosu se scot cu vin alb. Cu vin rosu se curata obiectele din arama.

Friptura se fregezeste numai cu vin alb. Din cauza taninului, vinul rosu da fripturii un gust neplacut.

Painea neagra este mult mai hranitoare decat painea alba, deoarece contine de 5-6 ori mai multe vitamine si saruri minerale.

Cozonacul, prajiturile si sandwich-urile se mentin proaspete, daca se tin intr-o cutie de tabla inchisa, in care se pune un mar.

Painea se reimprospateaza daca este infasurata intr-un servetel umed si apoi tinuta la cuptor 10-15 minute la cuptor.

Ouale se folosesc cu success in hrana celor care vor sa slabeasca. Ele nu ingrasa dar, prin continutul in fier, combate anemia (atentie insa la colesterol).

Scrumiera se spala mai repede daca se freaca usor cu sare si apoi cu apa.

Cojile de ou, pisate marunt, pot constitui un foarte bun ingrasamant pentru plantele decorative din apartament, sau pentru florile din ghiveci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *