8 trucuri pentru a face oja sa dureze mai mult

Mainile noastre trec printr-o multime de incercari pe parcursul unei intregi zile. Manichiura se poate deterioara chiar de pe o zi pe alta. 

Din fericire exista cateva trucuri care fac  sa dureze mai mult stratul de lac aplicat unghiilor, fara a fi nevoie sa-l reaplici o data la doua zile. Iata ce trebuie sa faci pentru ca oja sa reziste cel putin o saptamana:

manichiura 1

1. Taie unghii scurt. Cand unghiile sunt lungi ai tendinta de a le pune in pericol (dezlipesti autocolante, desfaci brelocuri, etc.) Avand unghiile scurte, vei folosi varful degetului si nu unghiile, astfel este eliminat un pericol.

2. Investeste intr-un lac bun pentru stratul superior. Achizitioneaza un lac de unghii rezitent si aplica-l peste orice nuanta de oja, ca ultimul strat.

3. Foloseste manusi atunci cand speli vasele, cand cureti locuinta, etc. Apa si sapunul ususca manichiura facand-o mai putin straluciotare.

4. Lasa oja sa se usuce suficient. O buna modalitate de a vedea daca unchiile tale sunt uscate este sa le atingi usor unele de celelalte. Daca nu se lipesc atunci sunt uscate.

5. Pastreaza-ti unghiile sanatoase. Problemele unghiei vor face ca manichiura sa dureze mai putin. Foloseste un intaritor pentru unghii, sau chiar ulei de masline.

6. Pileste unghia intr-o singura directie. Nu conteaza in care, important este sa fie aceiasi, nu inainte si inapoi. Pilitul unghiei inainte si inapoi distruge unghia, care va fi predispusa la rupere.

7. Stai departe de dezinfectantul de maini. Alcoolul din dezinfectatnt usuca unghiile, in schimb spala-te cu apa calda si sapun.

8. Nu inmuia unchiile inainte de a le da cu lac. Inmuierea face ca unghia sa absoarba apa si  unghia sa se extinda. Odata ce unghiile sunt lustruite, apa se va evapora, unghia se va contracta, iar oja de pe unghii este posibil sa se fisureze.

Citeste si: Ce manichiura se poarta in toamna 2013

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *